Отидете към основна версия

1 517 5

Рецепта на деня: Печени дюли

  • дюли-
  • печени-
  • десерт-
  • орехи-
  • какво да сготвя

Лесен есенен десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

дюли - 5 бр.; захар - 100 г; вода - 2 ч.ч.; орехи - 100 г; стафиди - 100 г; канела - 2 ч.л.; мед - 5 с.л.

Начин на приготвяне:

Дюлята се срязва на две равни части. Почиствате центъра и нареждате в тавичка.

Изсипете водата в тавата и поръсете със захарта. Печете на 220°C в предварително загрята фурна за 35 минути.

Извадете тавата от фурната, поръсете печените дюли с канела, а в центъра добавете орехите.

Полейте дюлите с мед и ги върнете във фурната за 10 минути, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.

Свързани новини