Отидете към основна версия

1 826 0

За тях е без значение

  • сеп блатер-
  • фифа-
  • корупция-
  • футбол

Запалянковците никак не се интересуват от огромния скандал във ФИФА

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мнението на Огнян Дъскарев е публикувано в профила му във Фейсбук

Всичко започна от Андрю Дженингс, смел човек и журналист, шотландец, който от 15 години разследва деянията на ФИФА. Въпреки заплахите за живота му и различни видове тормоз, Jennings публикува две разобличителни книги, вероятен основен източник на разследването на ФБР: “Foul! The Secret World of FIFA” и “Omerta: Sepp Blatter’s FIFA Organised Crime Family”.

Друг източник на ФБР е и Чък Блейзър, висш функционер на ФИФА, който е признал взимане на подкупи, за да помогне на Франция и Южна Африка да бъдат домакини на св.първенства.

Сеп Блатер, диктаторът на ФИФА, дори и след като двамата му заместници и още няколко висши футболни деятели бяха арестувани, заради корупция, спокойно се изправи на трибуната и невъзмутимо заяви, че той нищо не знаел /!/, но ще се бори неуморимо с подкупността в организацията.

Наглостта му удиви даже британския премиер,

 а милиони футболни хора по света временно се възмутиха. Нахалството на Блатер действително е незапомнено, защото той получава 6 млн. долара годишна заплата именно, за да знае дали във ФИФА има корупция или не. Трогателната наглост на Блатер беше възнаградена с пети мандат. Обвиненията включват и съмнителното решение Русия и Катар да бъдат домакини на св.първенство. Руският президент побърза да отрече обвиненията, но като се има предвид космическата подкупност на необятната руска душа, едва ли може да му се вярва. Да не забравяме и че МОК даде домакинството на Олимпийските игри на Сочи м.г., въпреки безбройните нарушения на човешките права от руските власти.

На 2 юни т.г. изненадващо Блатер обяви, че ще подаде оставка в края на годината, а ФБР и американската прокуратура обявиха, че разследват дори и него. Това промени изцяло положението и постави в неудобно положение 133 международни футболни федерации, които покорно гласуваха пети мандат на досегашния диктатор на ФИФА. Не е ясно дали всички обвинени ще бъдат осъдени, но камъкът вече е решително захвърлен в застоялото световно футболно блато, и то именно от американските власти. Този факт предизвика недоволството на антиамериканците по света.

Марксистът-президент на Венецуела вече обяви кандидата си за нов шеф на ФИФА – прочутият наркоман-футболист и левичар Марадона. Това безумие само добави щипка сол и пипер във вече полузастоялото футболно блато.

Предполагам, че малцина знаят това: световното първенство м.г. в Бразилия спечели 2.6 млрд. долара и нито един цент не беше даден на страната-домакин! И то въпреки, че в

Бразилия сега живеят десетки милиони бедняци, в бордеи и фавели,

на метри от луксозните, многомилионни футболни храмове – стадионите. Бразилия, начело с марксистката Дилма Русеф нищо не направи, за да вземе нещичко от милиардите и помогне на бедните, въпреки, че изхарчи милиарди за организацията на първенството.Бразилия ще бъде домакин и на летните олимпийски игри следващата година.

Необичайно нагло е поведението на Южноафриканската футболна федерация, която беше уличена в изплащане на подкуп от 10 млн. долара на бившия вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър срещу домакинството на страната на световното първенство в 2010. Този факт стана известен едва сега, след скандалите, а Уорнър, разбира се, отрича яростно. Според южноафриканското първенство сумата съвсем законно била изплатена на Уорнър, защото той е „личност с интегритет”. ФИФА пък твърди, че сумата била насочена към страните от Карибския регион за „подкрепа на футболната диаспора”.

Каквото и да означава тази нелепост, едва ли някой се съмнява,

че изключително корумпираното и разложено южноафриканско п-во е подкупило висш представител на ФИФА, за да си осигури домакинството през 2010.

Ако мислите, обаче, че европейският/латиноамериканският футбол генерира огромни пари и печалби грешите. ФИФА е детски хор в сравнение с NFL, Националната футболна лига на САЩ. Най-доброто сравение са годишните заплати на шефа на ФИФА и шефа на NFL, Roger Goodell – съответно 6 млн. долара и 44 млн. долара!

Да, правилно прочетохте – 44 млн. долара на година.

Американските футболисти са ходещи богове – американските запалянковци обожават праха под краката им и искат да целуват и праха и краката. Същото е и при европейските/латиноамериканските фенове.

Поради това много американски футболисти правят, каквото си искат. Преди години известен футболист преби безнаказано треньора си. През май м.г. гръмна скандал с играча от Baltimore Ravens, Рей Райс, който беше заснет да удря многократно с юмруци в лицето годеницата си в асансьора на едно казино. И как беше наказан той? С кратък арест, глоба от 529 хил. долара, което за него е нищо, защото е милионер, и изключване от отбора за 2 срещи. Роджър Гудъл коментира тежката съдба на Райс така: „наказанието е адекватно на деянието”, сякаш футболистът беше налагал с юмруци котката си.

Ейдриън Петърсън, друг ходещ футболен бог, през май м.г. жестоко преби с пръчка 4-годишния си син, защото не го слушал. Наказанието? 4000 долара глоба, 80 часа обществено-полезен труд, изключване от една среща....и това е. През февруари т.г. играчът беше възстановен на работа, за да радва феновете и да печели нови милиони.

Собствениците на NFL подкрепиха Гудъл, защото той ги направи дори още по-богати. След скандалите, публиката в стадионите и пред телевизорите се увеличи многократно. Неприятният американски футбол е жив само защото американските запалянковци плащат охотно и винаги пълнят огромните стадиони.

Не ми се говори за българските футболисти и футболни деятели

мнозина от тях, да не кажа мнозинството са паразити, мутри и разглезени чалгаджии, които живеят царски, заради глупостта на феновете, които безотказно и послушно им пълнят джобовете. Не ми се говори за българските фенове – повечето от тях са завършени идиоти. Неотдавна поддръжниците на „Левски” разрушиха стадион в Бургас, защото отборът им загубил някакъв мач. Основната версия, по която работи полицията за убийството на 16-годишно момче в Борисовата градина, са футболни страсти. Но има дори и по-лошо – немалко от феновете са комунисти, както и шефовете на клубовете им.

Но защо подкупността е космическа във ФИФА?

На този въпрос никой не отговаря, даже и Андрю Дженингс. Отговорът: защото феновете с готовност пълнят джобовете на Блатер и хората му. Феновете по света с удоволствие плащат, колкото им поискат, за да идат на мач, и дори често се бият за билети.

Нямам нищо против футбола, /въпреки, че слабо ме вълнува/, знам, че всеки е свободен да задоволява законните си страсти, но нека да не се правим, че не знаем ОТКЪДЕ идват колосалните пари за корумпирането на подкупните.

Колосалните пари за подкупност и престъпления във ФИФА идват главно от световните фенове, за които мачовете са звездни мигове от живота им. Тези запалянковци много бързо ще забравят сегашните скандали, защото те искат нови и нови зрелища срещу парите си.

Именно заради това огромният скандал във ФИФА е без значение за тях. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини