Отидете към основна версия

1 911 22

Трябват ли ни божии хора във властта? (Част 3)

  • божии хора-
  • власт

Отговорът е – вярата на робинчето!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Младо еврейско момиче е отвлечено от сирийски отряд и така става робиня в дома на прославения пълководец Нееман. С цялата си слава обаче – Нееман е прокажен и няма лечение за това. Изненадващо, един ден робинчето споделя на госпожа Нееман, че в нейните земи има пророк - Елисей, който би го изцелил от ужасната болест. Нееман се хваща за тези думи – като удавник за сламка! – и намира Елисей в Самария, а заедно с него и своето чудодейно изцеление! /книга 4 Царе, глава 5/.

Но има нещо още по-интересно! Изглежда ни невероятно, но 500 години по-късно самият Господ Иисус Христос казва: „Много прокажени имаше в Израил във времето на пророк Елисей; но никой от тях не бе очистен, а само сириецът Нееман.“ /Лука 4:27/

Нито един друг не е бил изцелен?! Но как така това робинче събра толкова кураж да изпрати Нееман на лечение?! Това момиче си е рискувало главата, за да превърне един висопоставен враг – във високопоставен приятел?! Трябват ли ни Божии хора във властта? Отговорът е – вярата на робинчето!

Автор: Александър Урумов

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини