Last news in Fakti

22 Май, 2019 13:01 1 848 22

Трябват ли ни божии хора във властта? (Част 3)

  • божии хора-
  • власт

Отговорът е – вярата на робинчето!

Трябват ли ни божии хора във властта? (Част 3) - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Младо еврейско момиче е отвлечено от сирийски отряд и така става робиня в дома на прославения пълководец Нееман. С цялата си слава обаче – Нееман е прокажен и няма лечение за това. Изненадващо, един ден робинчето споделя на госпожа Нееман, че в нейните земи има пророк - Елисей, който би го изцелил от ужасната болест. Нееман се хваща за тези думи – като удавник за сламка! – и намира Елисей в Самария, а заедно с него и своето чудодейно изцеление! /книга 4 Царе, глава 5/.

Но има нещо още по-интересно! Изглежда ни невероятно, но 500 години по-късно самият Господ Иисус Христос казва: „Много прокажени имаше в Израил във времето на пророк Елисей; но никой от тях не бе очистен, а само сириецът Нееман.“ /Лука 4:27/

Нито един друг не е бил изцелен?! Но как така това робинче събра толкова кураж да изпрати Нееман на лечение?! Това момиче си е рискувало главата, за да превърне един висопоставен враг – във високопоставен приятел?! Трябват ли ни Божии хора във властта? Отговорът е – вярата на робинчето!

Автор: Александър Урумов

Александър Урумов е кандидат за евродепутат от листата на ВМРО-Българско национално движение, поставена под номер 3 в бюлетината за изборите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ристьо

    11 3 Отговор
    Истински Православни Християни само.
  • 3 язи

    2 0 Отговор
    Защо мълчим, а?
  • 4 ФАКТ

    12 3 Отговор
    Урумов,ИСКАМЕ си ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ от вас политиците !!!! Не залъгвай хората с твоите писания!!!!! Изкарахте се свята вода ненапита!!!!! Брей,че сте НАГЛИ,много НАГЛИ !!!!!

    Коментиран от #10

  • 5 Тра ла ла

    3 5 Отговор
    Политиката е вид война, а божиите хора трябва да са на първо време пацифисти, така че въобще не ми говори за божии хора в политиката
  • 6 ФАКТ

    5 2 Отговор
    Урумов,ИСКАМЕ си ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ от вас политиците !!!! Не залъгвай хората с твоите писания!!!!! Изкарахте се свята вода ненапита!!!!! Брей,че сте НАГЛИ,много НАГЛИ !!!!!
  • 7 среднощен

    6 1 Отговор
    Днес няма пророци, а на Господ Иисус Христос политиците не вярват..! Днес в Европа "проказа" няма, а за другите тежки болести се разчита само на медицината..! Да не се заблуждаваме защо днес политиците искат властта - просто искат другите да им служат, а не те да послужат на хората..! Днес чрез властта човек се продава, за да придобие блага за себе си..! Днес никой не вярва, че "всяка власт е от Бога дадена"..! Така че не търсете морално оправдание за това, което желаете - егоистично благополучие в този свят вие желаете..! Помнете: "..Ако Господ не съзида къщата, напразно ще се трудят строителите ѝ. Ако Господ не опази града, напразно ще бди стражата. Напразно ставате рано, седите до късно и ядете хляба на скръбта, когато на Моя възлюбен давам сън.."!!
  • 8 Преброяване на бесните язовци

    4 3 Отговор
    Абе не е ли малко смешно "бивши" ДС-та (въпреки че бившите ДС-та са малко като бившите педерасти) да ни говорят за бог, божии хора, Библията и т. н.? Агент Абел, ще кажете ли нещо по въпроса?
  • 9 Мехмед

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Карадайъто и турски незнае.
  • 10 Кръвопиец

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "ФАКТ":

    Това голтаците много скачате. Все някой ви е откраднал паричките. Ако ги нямаше управляващите, дето сте ги нарочили щяхте да живеете добре. Нищо подобно. Некадърниците по цял свят се самооправдават, че друг им е виновен. А кръчмите са пълни, ресторантите също.В МОЛ не можеш да влезеш или да паркираш,. На КПП - тата е една безкрайна върволица от такива, които харчат на вън. На морето няма места, баби хвърлят десетки хилядарки от балконите си, стига да ги поискаш. Банките не искат да приемат пари на влогове, защото са се задръстили. И кои от всичките тези пари са твоите ? Като си некадърен няма да имаш пари и всичко останало. Щото докато се чудиш кого да обвиняваш да беше се записал на курс за повишаване на квалификацията която имаш / ако не си останал с 5- ти клас /. Знаеш ли колко такива търсещи работа и то за над 1000 лввръщам на ден. Питам го какво можеш , а той мучи. Вика ми вие ще ме научите. Да ама не ми се дават пари да ги уча. Ще си взема научени. А на тия като теб им казвам. " Благодаря за интереса към нашата фирма, ще ви се обадим " - следващия път. Директно сивито в шредера.

    Коментиран от #13

  • 11 апостол

    1 3 Отговор
    Айде няма нужда да търсим пророци и вярващи робинчета. Проказата се лекува с комбинация от антибиотици.
  • 12 да трябва

    2 2 Отговор
    Необходими са вярващи хора като господин Николай Ненчев - независим кандидат ,но не и такива като агент Авел и прочие... Лустрация !
  • 13 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кръвопиец":

    К'во предлага ваш'та фирма господине ? Да кандидатствам, щом сте толкова многопрофилни...като Хитачи или Сименс се нещо ще ви допадне от това което мога да правя 😂 ама какво предлага ? Пост и молитва ? 😂

    Коментиран от #14

  • 14 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Ти пък...Каквото и да предлага то ще е за нормални ...

    Коментиран от #17

  • 15 Патриот

    2 3 Отговор
    Не четете ли беседите на Петър Дънов вашите разбирания за Христовото учение на Любов няма да са на ниво над средното.

    Петър Дънов казва за водачи на един народ да се избират най-умните, най-добрите, най-учените и хората разбиращи човешкото естество. В момента най-амбициозните хора искат да властват над другите, не да служат безкористно на народа, за лични егоистични цели.
    Вижте примера на Герб с апартаментите им. То не са само те, във всички партии има политици като Цветан и Цецка говорещи големи приказки, но гледащи личния си интерес.
  • 16 Патриот

    1 3 Отговор
    Александър Урумов, нашия Учител Петър Дънов е извършил хиляди и хиляди чудеса. Можеше преспокойно да пишеш за Божиите проявления извършвани по нашите земи. Иначе изглежда, че правиш реклама на "евреите". Нека да са си живи и здрави и те.
    Но по-ефективно щеше да бъде ако бе писал за чудесата направени от Петър Дънов. Чети спомените от последователите на Учителя за да се убедиш лично, че нашия Учител Петър Дънов е Божествен учител, точно както и Христос е бил и е.

    Коментиран от #22

  • 17 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Не религиозен":

    Значи и на теб няма да се обади този "работодател" , в широкият си спектър от дейности 😂

    Коментиран от #20

  • 18 без значение

    0 2 Отговор
    Даа, и от библията е видно, че религиите са в основата на робските истории. Нека изключим еврейската ,,робиня,,--това е с друг привкус. Смесицата от полу лъжа, полу истина е най-коварния метод за заблуда и манипулиране. Ами, че то християнството е наложено с кървави насилия, както след това и с исляма става същото. Защо не проумеете, че именно чрез религиите разделят. Къде да намеря в библията описание за Вера не за Вяра. Четете си библията за Ваше успокоение, и благодарете на ватикана за успешното изопачаване на Истината.
    От всичката каша, най-безумната е описанието--как тоягата, която Моисей носел се превърнала в змия, за да покаже той на фараона могъщество. Дори и в иносказателност да се разчита,
    видна е лъжата. Нима Бог му е ,,разрешил,, да сее ужас и страх. Всяването на страх е нечие друго присъствие. Само
    една размисъл върху библейски картинки---нищо повече..........
  • 19 Нудист

    1 2 Отговор
    Само не и Урумов. Дали е божи човек не става ясно, но за политик не става.
  • 20 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Госあ":

    Аз не питам "работодателя" и не се интересувам. Нямам нужда. Ти се интересуваш как да кандидатстваш...Не сме еднакви на катара

    Коментиран от #21

  • 21 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не религиозен":

    Имаш правописна грешка 😂 А че не сме еднакви на кантара, не сме. Нали ти споделих части от моята биография 😉 Ако ще си търся работа, това ще бъде при "фирми" от ранга на Хитачи или Сименс. А не при тоя измислен герой. Попитах, все пак да разбера какво предлага като има такава широкообхватна дейност,че пита хората какво могат. А на тебе изглежда паричките от фондацията са ни достатъчни.
  • 22 Иванов

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Патриот":

    Прав си, но няма кой да те разбере. Тези са се хванали за някакви мними обещания за вечен живот и нищо друго не искат да знаят. Великите Учители Елоhим на нашата цивилизация са Моше, Йешуа и Дънов, но Дънов е най- близо, а хората нехаят, даже Го хулят, че бил окултист.) Ама иначе можели да изпитват духовете и познавали Истината.))))) Познават на баба си хвърчилката!