Отидете към основна версия

3 234 8

Дайте повече пари на СЕМ, за да не прави нищо

  • сем-
  • пари-
  • медии

И не е проблемът в административния капацитет, а в професионалния, който петте  повече от видимо нямат

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Валерий Тодоров, "Фейсбук"

За съжаление, не разбрах смисъла от участието на председателката на СЕМ Бетина Жотева в подопечната ѝ БНТ.

Схванах, че им трябват пари и ще могат да правят много повече неща. Моля, дайте повече пари и нищо да не правят. Защото с този капацитет колкото по-малко правят, толкова по-добре за медийната среда.

И не е проблемът в административния капацитет, а в професионалния, който петте повече от видимо нямат. Това, че СЕМ бил независим, е мнение може би само на г-жа Жотева. Убеден съм, че дори сред 5-те членки няма обща убеденост в това. И тъй като СЕМ е обществен регулатор, политическите квалификации на Бетина само показват, че този орган е политически, а не обществен. Има и друг проблем.

Ако СЕМ е недофинансиран, то член-съветничките са прекалено добре финансирани за едно заседание седмично. И като гледате изявата на Председатеката, разбирате защо сме на 111-то място по свобода на медиите. И да махнем яйцата от журналистите, не разбрах на коя позиция ще се придвижим.

"По-висока" е нагоре или надолу? Та пари има, но компетентност няма откъде да се вземе в независимия орган, избран с политически квоти и зависимости. Това и в ЕК не е тайна. И не им позволявайте да "регулират" социалните медии. Защото те ще възпроизведат върху тях същото.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 36 гласа.

Свързани новини