Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 16:00 3 233 8

Дайте повече пари на СЕМ, за да не прави нищо

  • сем-
  • пари-
  • медии

И не е проблемът в административния капацитет, а в професионалния, който петте  повече от видимо нямат

Дайте повече пари на СЕМ, за да не прави нищо - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Валерий Тодоров, "Фейсбук"

За съжаление, не разбрах смисъла от участието на председателката на СЕМ Бетина Жотева в подопечната ѝ БНТ.

Схванах, че им трябват пари и ще могат да правят много повече неща. Моля, дайте повече пари и нищо да не правят. Защото с този капацитет колкото по-малко правят, толкова по-добре за медийната среда.

И не е проблемът в административния капацитет, а в професионалния, който петте повече от видимо нямат. Това, че СЕМ бил независим, е мнение може би само на г-жа Жотева. Убеден съм, че дори сред 5-те членки няма обща убеденост в това. И тъй като СЕМ е обществен регулатор, политическите квалификации на Бетина само показват, че този орган е политически, а не обществен. Има и друг проблем.

Ако СЕМ е недофинансиран, то член-съветничките са прекалено добре финансирани за едно заседание седмично. И като гледате изявата на Председатеката, разбирате защо сме на 111-то място по свобода на медиите. И да махнем яйцата от журналистите, не разбрах на коя позиция ще се придвижим.

"По-висока" е нагоре или надолу? Та пари има, но компетентност няма откъде да се вземе в независимия орган, избран с политически квоти и зависимости. Това и в ЕК не е тайна. И не им позволявайте да "регулират" социалните медии. Защото те ще възпроизведат върху тях същото.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    32 0 Отговор
    СЕМ е Гешев в женски дрехи.
  • 2 Българка

    46 0 Отговор
    СЕМ да се закрие! Единствената поза от него е за самите му членове, които издържаме ние българите. Бетина Жотева поне каза едно вярно нещо- че държава( т.е. ние ) мраздава пари на правилните медии без обществени поръчки
    ОСТАВКА!!!
  • 3 Дедо Jo

    24 0 Отговор
    СЕМ да се разтури (и без това файда от него няма, само вреди), бюджетът му да се ползва примерно за изграждане на детски градини.

    Всичките му членки да се разследват и съдят за злоупотреби: със служебно положение и пари в особено големи размери!

    ГЕПИ ЧАО!
  • 4 Ангелина

    19 0 Отговор
    Знаете ли какви са служебните коли на Сем. И какво точно регулира този съвет, като в българския ефир повече от половината реклами са на чужд език, написани на латиница(само да вметна, че при соца Кока кола се пишеше на български на бутилката), а за това, че най-много трима журналисти съм чула от всички бг канали които изпоузват буквата Л вместо уъ.
  • 5 Далаверка

    17 0 Отговор
    Най добре да ги закрият! И без това Чампи не вдявала защо сме на 111 място по свобода на медиите! Не са наясно какво работят. Едната е аграрен спецалист с успех от дипломата добър 3,89 (!!!).

    Коментиран от #6

  • 6 карамфила

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Далаверка":

    Ами чела е книгата "Разораната целина" и е станала аграрен специалист,толкова си може женицата ама чичо и може да е голям началник от герп.
  • 7 Суверенът

    7 0 Отговор
    Г-н Глaвeн Прoкурoр, Мoля Прoкурaтурaтa дa ce caмoceзирa:
    В Чужбинa вcички Диплoмaтичecки или кoнcулcки БГ прeдcтaвитeлcтвa зacтaвят oргaнизaциитe нa eмигрaнтитe в Чужбинa дa ce вoдят прeдизбoрни, пoлитичecки кaмпaнии в тях нa Упрaвлявaщaтa пaртия, кaктo и дa прeдocтaвят рaзличнa инфoрмaция!
    Кaктo знaeм, в Избирaтeлнитe cпиcъци имa нaд 800 000 “мъртви души”, кoитo пo избoри oживявaт, a тoвa ca ocнoвнo бългaритe в Чужбинa, c брoй: нaд 2,5 милиoнa души. Пoвeчeтo oт тeзи хoрa ce вoдят, чe живeят в БГ, и кoгaтo ce зaтрудни глacувaнeтo им в Чужбинa, мнoгo лecнo мoжe дa ce мaнипулирaт избoрнитe рeзултaти в БГ, ocoбeнo кoгaтo “глacувaлитe” нe прoвeрявaт, дaли e глacувaнo oт тяхнo имe, и при 35% избирaтeлнa aктивнocт, вcичкo изглeждa изключитeлнo прocтo зa Бoриcoв, Пeeвcки, Дoгaн и т.н....
  • 8 Суверенът

    9 1 Отговор
    Ако не ходят по свирката на Г.Е.Р.Б. им орязват държавното финансиране от България, към Чужбина, а Електронно гласуване, дори не се предлага, въпреки, че има толкова ниска избирателна активност в БГ, и се отделят огромни европейски средства за цифровизацията на правителствата и съответно тяхната дигитална, демократична независимост и легитимност, при цивровизация на изборните резултати..., и улесняване на вота от Чужбина, както и неговото проследяване, на ниво електорална единица, лично...
    Системата подлежи на международен, независим одит при дигитализирането й, и когато Суверенът може да провери как е гласувал, защото има уникале, персонален код, няма как повече да се манипулират избори - целият анализ за 7 милионна държава, ще отнеме на един човек, един ден, а на цяла международна организация 1 седмица, с всички избирателни списъци и с локалните носители по различните административни центрове.
    Цифровизацията не е панацея, но ви прави Кочината прозрачна, от всички ъгли, особено за най-потърпевшите: Емигрантите в Чужбина, които са повече от гласувалите в БГ!!!:)