Отидете към основна версия

4 686 29

Бой по докторите, бооой!

  • лекари-
  • медицина-
  • болници-
  • коронвирус

Проблемът си е в нас, в цялото общество, защото станахме неморални и невъзпитани, лоши хора станахме

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От няколко дни се вихри нова ожесточена атака срещу докторите. За пореден път, атака по докторите. Не мога да проумея защо лекарските организации не кажат ВСЪЩНОСТ за какво става дума? И за умрялото дете в Търново и за "изхарчените" пари в Пирогов? Защо простичко нямат куража да обяснят, че има неспасяеми случаи и настина смъртта на дете е ужасно нещо за всички, но това се случва!

Че, идиотските здравни пътеки няма как да обслужат за 1200лв. болен от ковид, който се лекува по един месец в отделението? Защо не го казват? Какво страшно има да се каже истината, че служителите по болниците измислят какви ли не процедурни хватки, че накрая да не фалират болниците и да постъпят пари от вездесъщата КАСА за заплатите, за консумативи, за лекарства и т.н. Ясно да се каже, че това се прави заради идиотските "пътеки"?

Това коментира във "Фейсбук" Цветан Томчев.

Доктор се става най-трудно от всички образования, това моите колеги знаят ли го? Нека да се опитат да прочетат учебника и да се подготвят само за изпита по анатомия и тогава ще разберат как се става доктор. Друго да не четат, нито да си представят, че специалност се взема на десетата година след началото на образованието.

А, невъзпитани и нечестни лекари се навъдиха, да! Преди няколко месеца млада докторка ми постави не където трябва стент на коронарна артерия, та се наложи емблематично име в тази област да направи повторно операцията и да постави стентове където трябва. Други две млади докторки от две различни кардиологични болници ми правиха контролни прегледи. Високомерни, невъзпитани, нелюбезни, с огромна досада към пациент за 30 минути кардиограма, преглед, нови лекарства, разговор... Но, кой е виновен за възпитанието на тези млади жени? Не сме ли ние виновни? Обществото, средата, в която се възпитават такива лекари-нова генерация?

Проблемът си е в нас, в цялото общество, защото станахме неморални и невъзпитани, лоши хора станахме. Вгледани изцяло в материалното, без грам съчувствие към човека. За животните има повече страст защита и лечението им, отколкото към хората...
Но, атака срещу лекарското съсловие е най-подлото нещо, което периодично се повтаря у нас! Следват атаките към учителите. Към светлите образователи на децата ни, поставени в унизителни условия както и лекарите.

Къде са колегите журналисти със слушалките в ушите да подхванат един полицейски шеф, един полицай, едно долно и продажно ченге и да го въртят на шиш с въпросите си по сутрешните блокове? Как си затварят очите за уличните продавачи на дрога, как не описват престъпленията, че да няма доказателства в съда и още, и още, и още...

Няма такава кампания срещу продажните ченгета, вероятно защото ченгетата са най-важни в това наше общество!
Не барайте лекарите, ееееей!!!

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 45 гласа.

Свързани новини