17 Юни, 2021 13:00 4 666 29

Бой по докторите, бооой!

  • лекари-
  • медицина-
  • болници-
  • коронвирус

Проблемът си е в нас, в цялото общество, защото станахме неморални и невъзпитани, лоши хора станахме

Бой по докторите, бооой!  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От няколко дни се вихри нова ожесточена атака срещу докторите. За пореден път, атака по докторите. Не мога да проумея защо лекарските организации не кажат ВСЪЩНОСТ за какво става дума? И за умрялото дете в Търново и за "изхарчените" пари в Пирогов? Защо простичко нямат куража да обяснят, че има неспасяеми случаи и настина смъртта на дете е ужасно нещо за всички, но това се случва!

Че, идиотските здравни пътеки няма как да обслужат за 1200лв. болен от ковид, който се лекува по един месец в отделението? Защо не го казват? Какво страшно има да се каже истината, че служителите по болниците измислят какви ли не процедурни хватки, че накрая да не фалират болниците и да постъпят пари от вездесъщата КАСА за заплатите, за консумативи, за лекарства и т.н. Ясно да се каже, че това се прави заради идиотските "пътеки"?

Това коментира във "Фейсбук" Цветан Томчев.

Доктор се става най-трудно от всички образования, това моите колеги знаят ли го? Нека да се опитат да прочетат учебника и да се подготвят само за изпита по анатомия и тогава ще разберат как се става доктор. Друго да не четат, нито да си представят, че специалност се взема на десетата година след началото на образованието.

А, невъзпитани и нечестни лекари се навъдиха, да! Преди няколко месеца млада докторка ми постави не където трябва стент на коронарна артерия, та се наложи емблематично име в тази област да направи повторно операцията и да постави стентове където трябва. Други две млади докторки от две различни кардиологични болници ми правиха контролни прегледи. Високомерни, невъзпитани, нелюбезни, с огромна досада към пациент за 30 минути кардиограма, преглед, нови лекарства, разговор... Но, кой е виновен за възпитанието на тези млади жени? Не сме ли ние виновни? Обществото, средата, в която се възпитават такива лекари-нова генерация?

Проблемът си е в нас, в цялото общество, защото станахме неморални и невъзпитани, лоши хора станахме. Вгледани изцяло в материалното, без грам съчувствие към човека. За животните има повече страст защита и лечението им, отколкото към хората...
Но, атака срещу лекарското съсловие е най-подлото нещо, което периодично се повтаря у нас! Следват атаките към учителите. Към светлите образователи на децата ни, поставени в унизителни условия както и лекарите.

Къде са колегите журналисти със слушалките в ушите да подхванат един полицейски шеф, един полицай, едно долно и продажно ченге и да го въртят на шиш с въпросите си по сутрешните блокове? Как си затварят очите за уличните продавачи на дрога, как не описват престъпленията, че да няма доказателства в съда и още, и още, и още...

Няма такава кампания срещу продажните ченгета, вероятно защото ченгетата са най-важни в това наше общество!
Не барайте лекарите, ееееей!!!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не е случаен

    63 8 Отговор
    Кютека по някои некадърни и нагли далавераджии в бели престилки

    Коментиран от #10

  • 2 asd

    54 10 Отговор
    "лоши хора станахме"

    А глупости. Такива сте си били, само че сте се прикривали.

    "69-годишен мъж издъхна в Плевен след 7 часа обиколка по кабинети"
    "5-годишно дете почина след задавяне във Великотърновската болница."

    А за трафика на органи и търговията с тях сами да си го намерите.
    Хахахахахахахахаха
  • 3 Гост

    60 2 Отговор
    Що не кажеме за отношението на докторите към обикновенния българин??? Щото не си ли известен или с много пари кучета те яли! Що не кажем за точенето на касата ? Колко народ преди пандемията ( може и по нейно време) се водят на болнично лечение , но ти казват стой си в къщи ако има нещо ние ще ти звъннем да дойдеш!
  • 4 qwerty

    20 1 Отговор
    Каквото и да говорите, за възпитанието са си важни първите 7 години.
  • 5 Пипи Чорапчето

    42 1 Отговор
    Хайде като начало да направим едно много важно разграничение между лекари и търгаши, маскирани като доктори!
    Няма нормален човек, който да посегне на лекар когато той му е помогнал! Но има нормални хора, на които им е идвало да посегнат на търгаша, турил бялата престилка за камуфлаж!
    Много може да се пише по темата, но аз , както и много хора в България, със сигурност са се срещали и с двете групи!
  • 6 Сланина и Зурла

    32 5 Отговор
    Бой не ами,на убиване бой на тия алпни измекяри!!!Ай да не споделяме истории че всеки който се е сблъсквал с тая мафия има по много
  • 7 Звездите ми говорят

    34 5 Отговор
    Ще му викам аз ,добър ден,той без дори да ме погледне ми вика 50лева!!!!Айде улеевоиии

    Коментиран от #25

  • 8 гост

    35 3 Отговор
    Преди няколко години вземам направление за лекар доцент за друг град отива ме и хоп излиза мед сетрата на въпросния доцент и обяснявам идваме от друг град с направление .тя днес доцента не работи с направления а как работи плаща се ок плащам всичко преглед апаратура 400 лв пред мене имаше дестина пациенти викам ще чакам ред мед сетрата вика тия ги остави веднага флизаите в кабинета ..... Жалката картинка на нашето здраве опазване
  • 9 Пич

    32 2 Отговор
    Айде да посмалиш малко защитните пледоарии...!!! Иначе рискуваш да те помислиме за лично засегнат клакьор...!!! Ние да не би да не сме се сблъсквали с медицинската система...!!!??? Едва ли има българин , който да не е бил рекетиран от " бялата мафия ". Всички престъпления са отвратителни , но най отвратителни да тези на хората , които са се клели да те спасяват , но те остават да умреш по стълбищата на болниците им ..... Само защото не можеш да им дадеш рушвет...
    Не визирам всички лекари , защото има свестни хора от тях ... Само тези , които отговарят на описанието... За жалост , струва ми се , че те са болшинството...
  • 10 Гост

    9 19 Отговор

    До коментар #1 от "Не е случаен":

    Използвал си малко повече думи - махни "някои" и "в бели престилки" и нещата ще си дойдат на мястото. А иначе човека е прав - заради това отношения към лекарите, скоро няма да има кой да ни лекува в България. Ще ходим да се лекуваме при български лекари в Германия, Англия ........
  • 11 мародер

    27 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Бой по докторите, бооой!" Нее не по докторите а по политиците които унищожиха една великолепно работеща здравна система и създадоха безброй едноЛИЧНИ тъговски дружества на хранилка на здравната каса! Така парите не отиват за лечение на болните а за задоволяване на ЛИЧНИ интереси.

    Коментиран от #17

  • 12 324

    24 1 Отговор
    По добре човек да не опира до болница, че стана "ако имаш век има и лек", защото и лекарствата, с които те лекуват са от фармацевти да се изпробват върху пациента срещу, екскурзии пари и други., а резултатът не винаги е сполучлив. Лекарите вече не ги интересуват дори децата, които лекуват. Скоро имах такъв случай с внучето, та добре, че от 5 преглеждайки го 1 е бил леар и нещата се оправиха иначе съвсем го бяха изпуснали. Казвам хос ирония, че от 5 само един е бил лекар.
  • 13 Дани

    31 2 Отговор
    Естествено ,не всички доктори са срибролюбци и мошеници .
    Лошото е ,че повечето стават такива.
  • 14 Тъпчо Балкански

    21 2 Отговор
    БОЙ И САМО БОЙ, сега е момента да се изкорени бялата мафия и продавачите на смърт
  • 15 гост

    15 2 Отговор
    Защо превърнаха лекарите в амбулантни търговци?Кажи си бе,Игнатов/ако си жив/!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Запознат

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "мародер":

    Затова трябва бой на сегашния министър Стойчо Кацаров, защото през 2000 година той въведе тази порочна система в здравеопазването, заедно с аИлко Семерджиев. И двамата уж десни, от ДСБ, а служат на червения Радев. Има за съжаление още заблудени да гласуват за Де Бъ.

    Коментиран от #20

  • 18 5ко

    11 1 Отговор
    Защо? Защото станаха мошеници и търговци. Направо проституират. Я виж наглото изнудване и за ваксините. Защото хората мрат като кучета необслужвани или със сгрешена диагноза. Нарочно трепят в болниците възрастните. Държат се нагло и арогантно. Никой не кара на сила човек да стане доктор. Става се по призвание. Ако е трудно и не ти върви ученето , не си за тази работа. Повечето са за "више" да имат, или да са като мама и татко. Така че ще има кютек.
    Колкото до разложението на обществото, то е многостранно. На първо място са професионалните полЮтици. То не беше скачане, то не бе обещания, наглост, лъгане, крадене, мачкане и безнаказаност. На второ място са мисирките, чудещи се как да се намажат на силните, да им угодят по най - унизителен начин, да задават угоднически въпроси и да мълчат по наболелите. Цензура по всичко неудобно. А народа лъган, ограбван, мачкан, прогонван и честно казано изтребван. Е какво искате повече? Търпимостта се изчерпи и са ще се сърба дрОбеното.
  • 19 Павел пенев

    9 1 Отговор
    Не само бой. Бялата мафия у нас трябва да бъде одрана.
  • 20 Пипи Чорапчето

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Запознат":

    А защо поспестяваш част от истината?;)
    Например Илко Семерджиев, който беше здравния министър въвел тази система - а Кацаров му беше заместник, сега е в коя избирателна листа мислиш?!;))
    Да ти подскажа, а ти можеш много лесно да го провериш - търси го в листата на ГЕРБ, в Пловдив!;)) Приятно търсене!
  • 21 Сандо

    5 2 Отговор
    Свиквайте!Не сте ли разбрали още,че живеем в капитализъм,където "Парица е царица" и "Човек за човека е вълк"?Искахте го - получихте го,сега се нагаждайте без да се оплаквате.
  • 22 русениец

    5 1 Отговор
    Ходенето на доктор в днешно време го сравнявам със казиното, пари все даваш но кога ще спреш да ги даваш? Питам пенсионерите дет не знаят какво да пият
  • 23 Биячите

    3 3 Отговор
    На лекарите скоро ще ни докарат до там, че да останем без лекари. Защото са простаци, които не могат да вдянат, че вината не е в лекарите, а в политиците. И ако някой е за бой, да почват от Кацаров. Нищо, че лицето Кацаров отдавна не е лекар, то продължава да твори поразии.
  • 24 възмутен

    5 2 Отговор
    Не мога да повярвам на това, което чета в коментарите. Вие всички ли сте толкова плоскодънни? Като ви е такова отношението към даденото съсловие - не ходете повече на лекар, лекувайте се сами. А когато ходим на автотенекеджии си плащаме, нали? Защо не роптаете срещу тях, или срещу магазините дето ни вземат по 15 - 20 лв за кило кашкавал от съмнителен произход. Съжалявам ви!
  • 25 Кой ма

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Звездите ми говорят":

    Я не дей да лъжеш тук! Да не си мислиш, че си в катуна?
  • 26 Защо

    2 0 Отговор
    Интересноооо....В България има още доста съсловия,нооо....защо точно лекарското стана най-зловещото?
  • 27 чекмедже 2

    1 0 Отговор
    няма срамни професии...но има доктори и "канибали"..
  • 28 Куражлии са

    2 0 Отговор
    Крадат като за световно и вият, че парите не им стигат. Директор на болница взема 10 пъти заплатата на президента, а е служител в държавна болница. Това е управлението, а че хората станаха по-лоши е вярно и ясно отдавна. Въпросът е: Защо?
  • 29 Матей

    1 0 Отговор
    Ще станат лоши ,къде ще ходят,като системно им се натрапва извратената система,която натресоха с всеизвестната здравна реформа.Да развалиш нищо работещо почти съвършено и да го замениш със запъртък,това е част от геноцидната диверсия на американците,нашите господари на съдбините.И ето докъде ни докараха с прехвалените си велемъдри съвети и наставления.Сега,като се обърна колата,пътища много.Поправката ще отнеме години и то в най-добрия случай,след като се отстрани комерсиалния фактор.