Отидете към основна версия

11 121 153

За радост на Борисов и Доган пътните строители вярват на чорбаджиите си

  • протест-
  • пътища-
  • работници-
  • виолета комитова-
  • пари-
  • заплати

Никой не се интересува от аргументите на МРРБ - нито за незаконните отсечки на "Хемус", нито за преведените авансово суми към фирмите за обекти, за които няма готовност да се строят

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Напълно нормално е изгладнелите пътни строители да вярват на шефовете си за липсата на пари, а не на държавата. В най-мизерните региони на страната тези, които намират начин да дават някой лев на работници, са със статут на чорбаджии и господари, бащици и спасители. И същите без особени трудности могат да убедят сиромасите кой е "виновен" за празния им хладилник.

Напълно логично е да вярват на човека "ти баща, ти майка", а не на държавната "лоша жена" Виолета Комитова, заради която децата им няма какво да ядат, както им се обясняват. Работниците виждат в представата си за държава и особено в тази за сегашната власт абсолютно завършения образ на врага. На виновника за незавидното положение. Абсолютно предопределен резултат от изправянето на дума срещу дума. Шефът е прав, "гадовете" не дават пари.

И напълно естествено, въобще не ги интересуват аргументите на МРРБ. Нито за извършваното в нарушение строителство на цели отсечки от АМ "Хемус", нито за преведените авансово над 1 милиард лева на същите фирми, които изкараха работниците си на жълтите павета, за обекти, за които няма готовност да бъдат започнати.

Страната ни има един "национален обект", както се казваше през социализма за строителството от национално значение, а той е строен незаконно. Разбирате ли размера на бедствието?!

То не е и смешно, а пълен потрес. И не мисля, че в МРРБ лъжат за това. Може да са всякакви, не ги познавам, но не смятам, че са идиотите, каквито ги описват. Кой ще спре ей така, безпричинно, строителството на най-важната ни магистрала за кеф, за да го мразят хората и да хулят служебния кабинет на Радев за радост на отстранените от "цицката" Борисов и Доган.

Така ще е до изборите, нали нямате съмнение...

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 189 гласа.

Свързани новини