Отидете към основна версия

2 180 29

Себастиан Курц харчил държавни пари за лична реклама?!

  • божидар чеков-
  • себастиан курц-
  • австрия корупция-
  • оставка

В Австрия се случват неща, които в България са немислими

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Австрия е само на 900 км. от България. Връзката между двете страни е многовековна. Най-хубавите сгради, все още "на крака" в България са с подчертан австрийски стил.

Защо обаче там се случват неща, които в България са немислими? Само кризата ли е виновна, системата, историята, или хората мислят по друг начин? Липсата на критичност за една демокрация е предвестие на духовна кома. Въпросът е актуален и с бъдеще.

В момента българското общество, което панически чувства, че на гърба му се струпват всички видове кризи, е готово да се хване за сламка! Хората са загубили дори представа какво е редно и какво не. Какво е законно и какво не, само и само да напълнят хладилниците до края на месеца. Какъв е изходът? Трябва да им се набиват в очите примери, които биха могли да ги стреснат и ако се може да ги събудят. Ето един красноречив пример. Австрийският канцлер Себастиан Круц подаде оставка защото бе заподозрян в корупция.

Какво е прегрешението му? Круц изразходвал държавни пари за подсилване на личния му образ и този на неговата партия в очите на избирателите. Какво направиха министрите - комети Кирил Петков и Асен Василев в продължение на два месеца, преди да скочат от кораба? Защо не извадиха нито лев от собствения си джоб на "успели" бизнесмени, а се възползваха от министерските правомощия с държавни пари, за да изградят образа си на политици, за които никой не беше чувал?

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини