Отидете към основна версия

7 524 66

Защо МВР изведнъж изви на умряло!

  • мвр-
  • тест-
  • наркотици-
  • служители

Изненадващо униформени признаха, че тестовете за наркотици, с които се проверяват водачите на пътя, не били много верни

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато трябва да се прецакват шофьорите по пътищата, тестовете за наркотици са добри. Когато със същите трябва да се проверяват служители на МВР – вече са кофти, че и давали грешни резултати. Ти да видиш!? Защото сега ще има „наркотично светещи“ полицаи и дайте да се презастраховаме. И това доживяхме, както се казва. Ей така се пази властова структура, ей така се пазят полицаи, ей така МВР се подиграва с народа.

Повод за всичко това, за този пореден скапан абсурд, са думите на Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР).

Именно Тенев обяви, че тестовете, с които се взимат сега проби на служителите в МВР, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите. Но, видиш ли, те често давали неверни резултати. Е, защо сега го казвате!? Защото сега ще „светят“ и униформени ли…

Казва се сега, когато вече има и служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици, че това се дължало на лекарства, които приемат.

Тенев казва още, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не дават реални резултати, защото над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест. Ей, какво признание. Но поне сега вече ще се знае. Хората също ще го разберат.

Какво става на пътя
Като ти „светне“ тестът за наркотици на пътя, ти вземат книжката и ти свалят номерата. Никой не те пита дали пиеш лекарства, какви и т.н. Ти си дрогиран водач. Това е? Може да дадеш и кръвна пробва, може да се обясняваш след това… Общо взето те вкарват във филм, в който ти трябва да обясняваш, че не си наркоман.

А докато обясниш това и го докажеш, малко ти се обърква живота. Нямаш книжка и кола, някой те кара някъде и така. Случва се и да докажеш, че си невинен, но кой ще ти възстанови всички ненужни главоболия, които са ти причинени. Никой! Полицаят е доволен, че е отчел хванат дрогиран на пътя, а че въпросният човечец после е доказал, че не е наркоман – никой не се интересува. Просто системата е такава.

Сега обаче, когато служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разпореди проверка за наркотици сред служителите на МВР, изведнъж тестовете се оказаха не много надеждни.

Сигурно, някак по презумпция, всички служители на МВР с положителни тестове ще се окажат на тежки медикаменти, а не употребяващи наркотици. Респективно всички водачи на пътя, пак по презумпция, са наркомани, а не хора, които пият различни лекарства по различни поводи. Аман от двоен МВР стандарт, когато става въпрос за наши и виновни…

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 150 гласа.

Свързани новини