18 Октомври, 2022 12:19 7 487 66

Защо МВР изведнъж изви на умряло!

  • мвр-
  • тест-
  • наркотици-
  • служители

Изненадващо униформени признаха, че тестовете за наркотици, с които се проверяват водачите на пътя, не били много верни

Защо МВР изведнъж изви на умряло! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато трябва да се прецакват шофьорите по пътищата, тестовете за наркотици са добри. Когато със същите трябва да се проверяват служители на МВР – вече са кофти, че и давали грешни резултати. Ти да видиш!? Защото сега ще има „наркотично светещи“ полицаи и дайте да се презастраховаме. И това доживяхме, както се казва. Ей така се пази властова структура, ей така се пазят полицаи, ей така МВР се подиграва с народа.

Повод за всичко това, за този пореден скапан абсурд, са думите на Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР).

Именно Тенев обяви, че тестовете, с които се взимат сега проби на служителите в МВР, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите. Но, видиш ли, те често давали неверни резултати. Е, защо сега го казвате!? Защото сега ще „светят“ и униформени ли…

Казва се сега, когато вече има и служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици, че това се дължало на лекарства, които приемат.

Тенев казва още, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не дават реални резултати, защото над 200-300 лекарствени средства съдържат вещества, които могат да бъдат отчетени от полевия тест. Ей, какво признание. Но поне сега вече ще се знае. Хората също ще го разберат.

Какво става на пътя
Като ти „светне“ тестът за наркотици на пътя, ти вземат книжката и ти свалят номерата. Никой не те пита дали пиеш лекарства, какви и т.н. Ти си дрогиран водач. Това е? Може да дадеш и кръвна пробва, може да се обясняваш след това… Общо взето те вкарват във филм, в който ти трябва да обясняваш, че не си наркоман.

А докато обясниш това и го докажеш, малко ти се обърква живота. Нямаш книжка и кола, някой те кара някъде и така. Случва се и да докажеш, че си невинен, но кой ще ти възстанови всички ненужни главоболия, които са ти причинени. Никой! Полицаят е доволен, че е отчел хванат дрогиран на пътя, а че въпросният човечец после е доказал, че не е наркоман – никой не се интересува. Просто системата е такава.

Сега обаче, когато служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разпореди проверка за наркотици сред служителите на МВР, изведнъж тестовете се оказаха не много надеждни.

Сигурно, някак по презумпция, всички служители на МВР с положителни тестове ще се окажат на тежки медикаменти, а не употребяващи наркотици. Респективно всички водачи на пътя, пак по презумпция, са наркомани, а не хора, които пият различни лекарства по различни поводи. Аман от двоен МВР стандарт, когато става въпрос за наши и виновни…


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 150 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бялата дамаджана

    152 7 Отговор
    другари и другарки не е добре така да се вадят на показ мръсотиите на мврто
  • 2 Луди

    157 3 Отговор
    Милицията ни пази и се пази :) това не е държава,някакво побъркано шоу
  • 3 Хихихи..

    51 1 Отговор
    Щот нема money за леб,сирене и туй-онуй,всички сме на тоя наклон..Пищенето не помага,обаче..Особено напоследък..
  • 4 Дето не разбираме

    122 1 Отговор
    Как така изведнъж станаха неверни а.😂😂😂
  • 5 Пич

    68 31 Отговор
    Не искам да защитавам МВР , но униформените служители работят с това , което им е спуснато ! И следват законовите процедури , написани от глупаци !!! Просто , сега лъсна , колко са глупави законотворците !!! Последствия трябва да се търпят , след като кръвният тест , препотвърди полевият !!! И да се тестват всички , на държавна , и частна работа !!! Законът е еднакъв за всички , и не дели частни , и държавни служители !!! По банки ,Аи- Ти , и други , също е пълно със злоупотребяващи , които са опасни за всички !!!

    Коментиран от #39, #43, #59

  • 6 въпросче

    51 0 Отговор
    А тротинетко-светещи или стълбоносещи полицаи има ли?
  • 7 препис

    84 15 Отговор
    това не е държава,а някакво побъркано шоу.....Отдавна в България държава няма. Откакто се продадохме на америте и на брюкселаните,държава няма,Закон няма,затова на яве излязоха простотията и корупцията.

    Коментиран от #40

  • 8 ЯКО БОЙ

    65 0 Отговор
    НЕ САМО ТЕСТОВЕ ЗА МИЛИЦИЯТА, НАПРАВО СЪД ДИРЕКТНО!
  • 9 Морски

    70 3 Отговор
    Сега ще защитаваме наркоманите който избиха сумати народ по пътищата ли!?Полицай с положителна проба,кръвен тест,и там положителен резултат уволнение и съд!Шофьор с положителна проба,кръвен тест отново положителен,без книжка цял живот,причинил смърт на пътя под влияние на наркотици=минимум 20 години затвор
  • 10 Някоя си

    93 2 Отговор
    Просто е.... 90% от служителите в мвр са наркомани или със психо отклонения за които се налага да взимат въпросните лекарства...а останалите 10% са алкохолици......🤣🤣🤣 А после имайте доверие в системата ....🤣🤣🤣
  • 11 РУ Банско

    57 0 Отговор
    Началника на полицията в Банско Кирил Стоянов открадна 7 000 лева и почти една година го крият
  • 12 Съдията Дред

    72 0 Отговор
    Тестовете не просто са ненадеждни, те са и грешни. Грешна е и практиката на МВР и прокуратурата. В много случаи теста не дава резултат, положителен и отрицателен. Тогава МВР го приравнява на положителен, арестува човечеца за 24 часа, после му повдигат обвинение, ако не е съден, го пускат с гаранция. Спират му колата от движение. Човека дава кръв за изследване, но пробата излиза след поне 3 месеца, освен в случаите на произшествие със загинал, тогава я правят приоритетно. Пробите са надеждни, казват употребявал ли си наркотик по безспорен начин. Но дори и тогава ти предстои поне месец два ходене по мъките, чакаш разследващият полицай да приключи делото и го прати в прокуратурата с мнение за прекратяване. После чакаш прокурора да се произнесе, после да влезе постановлението в сила. И понякога човека седи 6 месеца без книжка и с кола, спряна от движение. Ако работиш като шофьор, междувременно си уволнен, и се чудиш на каква работа да се хванеш, за да имаш доходи. Можеш да съдиш МВР и прокуратурата, но съда дава обезщететия около 2 или 3 хиляди лева.
  • 13 Мда

    72 0 Отговор
    То отдавна се знаеше, че тестовете реагират на различни лекарства, ама продължаваха да ги ползват, докато не им опря яйцето. Пък и никоя медия не си направи труда да разследва.

    Коментиран от #24

  • 14 Перо

    61 1 Отговор
    Какво значение има,дали опиянения полицай е приел наркотици или аналогови,опияняващи лекарства. Ако лекарствата действат по същия начин,той не е за работа в системата! Ами същият проблем е валиден и за обикновените шофьори,но те трябва да се доказват с кръвни тестове и съдилища,генерират се и други странични проблеми,а при полицаите,автоматично се прекратява всичко и с приемани такива лекарства,продължават да си работят неадекватно! Само че той /полицая/,има освен автомобил и пистолет!

    Коментиран от #48, #64

  • 15 АзЗаВас

    41 0 Отговор
    И ко праим сега?
    шЪ си глобЯвами или шъ поЧерпиш?
    Нормално изказване не тези темерути. Нека сега тях да ги питат.
  • 16 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    51 0 Отговор
    Добре казано!
    След като тестовете им дават голям процент грешки защо взимат книжките на хората?
    Нали уж по презумпция си невинен до доказване на противното?
    А доказателство за употреба на наркотици и алкохол категорично е само и единствено кръвен тест.
  • 17 Ушанков

    40 0 Отговор
    Аааа в полицията няма дрогирани и пияни . Никога .
    Хахаха
  • 18 Милиционери в действие

    57 0 Отговор
    Спрях да вярвам на милицията когато миналата година септември месец отидох в ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ на МВР в Пловдив . Пуснах жалба срещу лице което пускаше жалби срещу мен с цел тормоз и това лице имаше вътрешен човек в Шесто. Излизам аз от милицията в 10:50 ч сутринта и стоях в колата 10 минути да проведа 2 разговора. Паля и тръгвам от паркинга и в мига в който тръгнах зад мен патрулка пусна звукова индикация да спра. Спрях колата и милиционерите ми казаха да излезна и че ще ми направят тест за алкохол- естествено се съгласих без проблем. Дадох въздух и милиционера ми обърна гръб като държеше дрегера и натискаше нещо по него и хоп като се обърна дрегера показа 0.83 промила !! Воала аз съм пил! Казах им че това са пълни глупости и да ми дадат протокол за кръвни изследвания и веднага да отида в болницата за кръвен тест. Мутрите милиционери се спогледаха и ми казаха да си тръгвам . Коментарите ги оставям на вас
  • 19 АЙ СТИГА БЕ

    63 0 Отговор
    МВР отдавна е пълно с бюджетни паразити, които отчитат дейност, получават си заплатките, пенсионират се добре и се отдават на охранителна дейност. На никой не му пука, защото системата е изградена така, че никой не смее да я бутне. Необразовани, с ниска интелигентност и морал на селски пъдар. Учудва ли се някой?
  • 20 Наново

    50 0 Отговор
    Българското МВР,подобно на грузинското,трябва да се закрие и формира наново,но само след тестване в медицински заведения за норкотици,проверка за татуировки и ... детектор на лъжата.
  • 21 Даниел

    36 0 Отговор
    Тези който вече са пострадали от нередовните тестове имат ли право да си търсят обезщетението което им се полага за пропуснати ползи и нанесени няколко вида вреди??!!
    Следствие на тези тестове ,работодателите също търпят вреди?
    Май пак е схема за източване?
    Единствените който не се тестват и проверяват ежедневно,са хората който са измислили това недомислие!!!
  • 22 Мдаа

    41 1 Отговор
    95% вМВР са тулупи дебили и корумпета всеизвестна тайна е
  • 23 Наркоман

    37 0 Отговор
    Най-накрая една истинска статия.
  • 24 Дааа

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мда":

    Ма пък имаше булю, булю, булю, както казваше един приказен герой.
  • 25 Абсурдистан

    37 0 Отговор
    Ще се повторя, но е и тъжно: политиците превърнаха МВР в бардак с униформи!
  • 26 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    35 1 Отговор
    С тревога следя от 2 години случаи на шофьори с фалшивоположителни проби за наркотици, после кръвната им проба показва, че са чисти, но чакат месеци. Тези случаи ги показва НОВА ТВ. До излизане на кръвната проба, направо им разкатават фамилията. Този ужасен проблем не получаваше гласност, докато не изпищяха сега полицаите! Дано се вземат мерки най-после и да не отшуми след седмица, две! Защото трябва да се води борба с истинските наркомани и алкохолици на пътя, които убиват хора! Не може само ВМА да обработва кръвните проби! Не може да се ползват полеви проби, даващи фалшиви резултати! Не може да се виновен, до доказване на противното!
  • 27 И грам

    43 2 Отговор
    Откакто видах полиционери татуирани като маори от протестите срещу Боко... ,полиционерията няма пред мен и грам морален авторитет.
  • 28 Наблюдател

    28 2 Отговор
    Май това беше единственият начин да се докаже, че тестовете за наркотици не работят. Сигурно са взели от най-евтините и нанадежнити, но когато сами попадат под тях вдигат олелия до Бога.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Сделано в СССР

    28 4 Отговор
    Прокурори и милиционери си действат както по времето на СССР - нищо не се е променило!!!
  • 31 Реалист

    34 0 Отговор
    Влиза полицай, след 6 месеца е милиционер ...
  • 32 Мисля

    20 0 Отговор
    Родната полиция ни пази………
  • 33 ЗАДКИИЛ

    30 0 Отговор
    НЕ САМО МВР, ПОВЕЧЕТО ПОЛИТИЦИ СМЪРКАТ. АКО СЕ ПРОВЕДЕ ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ , НАРОДА ЩЕ БЪДЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ , АКО СЕ ПУБЛИКУВАТ ЕСТЕСТВЕНО. ТУК Е РОЛЯТА НА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ(АКО ВСЕ ОЩЕ ИМА ТАКИВА В БЪЛГАРИЯ) ДА БЪДАТ ТВЪРДИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ. НО ТЪЙ КАТО ГЛЕДАМ ПРОВЕРКИТЕ ЗА НАРКОТИЦИ В МВР СКОРО ЩЕ СЕ РАЗМИЯТ И ЗАБРАВЯТ. И ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНЕМ И НЕЩАТА ЩЕ СИ ТРЪГНАТ ПО СТАРОМУ........
  • 34 Дрън дрън та пляс

    19 1 Отговор
    А а колко народ изгърмя заради аулин или хапче за гърло
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 2 Отговор
    Явно не сте чели малките букви на Лекарствата за Сърце....Бета Блокерите в основата си съдържат -КОКАИН...Той е в минимални дози,но при натрупване и при чуствителни маркери на тестовете....Някой може да даде полоЖителен резултат.

    Коментиран от #45

  • 36 Гай Турий

    33 0 Отговор
    Защото веднъж един умен министър, който е външен на системата, има смелостта да въведе същия ред, на който са го подреждали и като обикновен адвокат. Не може цивилните граждани да са по-податливи на наркотици и алкохол от служебните граждани! Законът е еднакъв за всички. Нека реват не само за това, ами заради онова, че огромната част от служители са плащали рушвет от 5 бона за да бъдат назначени. Особено уличните бандити станали полицаи за тия пари!
  • 37 Иванушка Портник

    9 2 Отговор
    само белото да не закачат
  • 38 Мфнцнжмг

    29 0 Отговор
    Още преди повече от година имаше репортаж на нова как тестовете дават грешка дори при едно болкоуспокоително за глава ,но кой да обърне внимание ама видите сега не са Ок . Кой е подписал тази сделка в въпросната фирма за тези тестове ?
  • 39 4293

    33 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Въпросът е защо като са знаели, че тестовета дават фалшиви резултати са си мълчали досега? Или им е правело кеф да тормозят хората.

    Коментиран от #47

  • 40 БЕЗ

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "препис":

    И преди да се продадем на америте бехме същите. Диво племе...
  • 41 Знаещ

    27 0 Отговор
    МВР винаги е служело за бухалка на службите. Ние нямаме нормлано функционираща полиция, а полумафиотизирана структура, в която престъпността и властимащите си дават среща и си делят "районите".
  • 42 Иван

    28 0 Отговор
    Най-голямата организирана престъпна група е МВР
  • 43 някой си

    26 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    ? Законите се предлагат от министър и висшето ръководство на МВР. Колко трябва да си безмозъчен, за да предложиш и създадеш закон според който веднага си виновен на база проба с техническо средство изследващо издишан въздух/ не става въпрос за алкохол и алкохолни пари/ без да е изследвана кръвта и какво точно циркулира в нея. Интересно как кръвна проба за наркотични вещества се ,,изследва" за редовия шофьор в рамките на 5-6 месеца и дотогава е виновен?!? А за онова пишлеме дето уби момичето ,пробата за наркотици излезе отрицателна след 24 часа, че и джипката взе че изгоря.Кой допуска кръвна проба да се мотае половин година по болници и лаборатори? Какво толкова я ,,тестват,, тази кръв? Да, в момента на теста на пътя,ако е положителен,сваляш го и веднага в болница,както е за алкохол.И до 48 часа най-късно да е готова. Ако и тя се потвърди, значи е виновен.А тия се разпищяха ,щото им опря яйцето отзад, такива били законите и наредбите,видиш ли.

    Коментиран от #44

  • 44 Прав си НО не

    16 2 Отговор

    До коментар #43 от "някой си":

    забравяй че още са на власт еднокнижницете руски!!!!! Още малко им остава!!!! Само да направят грешката , да въоръжат запасняците и изгоряха!!!!!! Със удоволствие ще ги разчеквам ко...пеле..тата ..им.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Когато излизаха наряд, мицифайките се "помпаха" още по времето на социализма...
  • 47 Нищо не се е променило

    7 3 Отговор

    До коментар #39 от "4293":

    още от далечната 1944г. падането ни под руско робство?? Та до днес!!! Руските подлоги смучат от народа и русия и си личат...... отвори си очите!!!!!! Едно патронче е едно левче! тА СМЕТНИ ГИ КОЛКО ИМ ТРЯБВА??????

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Мартин

    15 0 Отговор
    Дълго време пишех коментар за тия тестове под всяка статия която засека по темата, дет се вика - дойде Видовден. Тия тестове дават 13-14% грешни резултати според производителя на тестове. Самият производител е казал, че този тест не е подходящ за контролни дейности, а е само за регулярни проверки.
    С цялото ми уважение към полицаите, някои Ваши колеги доста злоупотребяваха с тези тестове и плашеха хора, останалите си мълчахте. Сега като дойде до Вашият... на кой ще разчитате? Щото едно е без книжка за няколко месеца, докато ти дойде кръвната проба, друго е без работа, без пенсия, без привилегии, с уволнение в достието. Жалко, че се стига до тук, дано поне се реши проблема за всички ни в бъдеще.
    Онзи мъж, който го даваха по Нова, 3 години поред му взимат книжката за по 6-7 месеца с грешни тестове, нормално ли е това?
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор
    МВР трябва да се
    РЕОРГАНИЗИРА
  • 52 Некой си

    21 0 Отговор
    МВР е убежище за ПРЕСТЪПНИЦИ и БЕСНИ КОМПЛЕКСИРАНИ СЕЛЯНИ,М дето в реалния живот немогат лява гайка на дясна резба да завият. Това посмешище трябва да се ЗАКРИЕ..и колкото по-скоро- по -добре. Няма сектор, който да не е подминат от скандали, корупция и престъпления...Какво стана с дружинката на Данчо КАТаджийчето? Какво стана с шефовете на Наркотиците, дето закриляха дилърите? Какво стана с граничните, дето ги уличиха в трафик на мигранти? Какво стана с биячите под колоните.??? Питам аз...защо няма полицаи в затвора, а..защо?
  • 53 Дед

    9 0 Отговор
    Пробвайте с ментови бонбони или лукчета.Дрегера показва ,че с те с поне 0.8 алкохол,а на жена ми дори 1.1.Така,че няма да е лошо да си оправите хапаратурата и не доите хората като овце.
  • 54 Деб

    9 0 Отговор
    Аз пия лекарства в които има много субстанции. Ако ми направят тест ще ме изкарат наркоман. Ще трябва да доказвам че лекарствата ми съдържат вещества които са близки по съдържание на дрога??? Тези тестове кой ги е купил и каква комисионна е взел??? Щото тук в Германия има тестове за наркотици но показват на каква основа са от лекарства или от твърда дрога и грешки нестават.
  • 55 ооохоооо

    10 0 Отговор
    Закриване на милиционерското министерство и създаване на нова структура /ПОЛИЦИЯ ЗА НАРОДА/
  • 56 Истината

    6 0 Отговор
    ХУБАВО СЕ ВИЖТЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ.ТО ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ МНОГО ВИДЯХМЕ ДЕ!.А КОЛКО НЕ
    СМЕ ВИДЯЛИ.................ДАВАЙТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 57 Ех Авторе!

    6 0 Отговор
    ,,Ей така се пази властова структура, ей така се пазят полицаи, ей така МВР се подиграва с народа."
    А аз бих допълнил-
    Ей така,родната полиция ни пази...
  • 58 не забравяме

    7 0 Отговор
    Може ли да се заведе дело за престъпление срещу народа от МВР.Щото то това какво е?Престъпление е да обвиниш и накажеш някой който няма вина?Адвокати къде сте ?Наркоманите си шетат по пътищата.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 5555

    10 0 Отговор
    Аз пък вярвам на тестовете. Щом за шофьорите са верни, защо да не са за пол ицаите? Нека за полицаите да се приложат същите мерки, както за простолюдието. Да чакат 6 месеца да им излезе кръвния тест, но до тогава без книжка и без работа в полицията.
  • 61 факт

    2 5 Отговор
    По времето на Порочното Правителство наркотиците се настаниха в България. Бойко Рашков работи всеотдайно по въпроса. Да се надяваме че това няма да е завинаги.
  • 62 Явно някой

    4 0 Отговор
    Пак е взел добра комисионна за доставените калпави тестове!!! Има достатъчно добри тестове - пример Германия и Холандия, които могат да уловят дали си взел някакво лекарство или си се напушил/ насмъркал и т.н. ИМА работещо решение явно някой пак е прибрал добра комисионна…..
  • 63 Отново

    5 0 Отговор
    Полицията трябва отново да бъде военизирана и да бъде разследвана от Военна прокуратура,защото само от нея полицаите имаха респект. Сега по места и общини местното РПУ е в съюз с кмета,цивилния местен прокурор и съдиите - мафия която няма пробиване. Щом е война с организираната престъпност,тоо тая война се води с военна иерархия и субординация,а не със шуробаджанащина.
  • 64 Даааа

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    "Само че той /полицая/,има освен автомобил и пистолет!" Лошото е че няма акъл.
  • 65 трябват крути мерки

    0 0 Отговор
    Правителството на Престъпниците трябва да се разследва и пипалата на октопода да се отсека. Иначе няма отърване от наркотиците и другите форми на организирана престъпност. Те затова искат да овладеят прокуратурата с Наши Хора. Съдиите са назначавани по партиен принцип от 1944 г насам. За да няма Ние ги Хващаме, а те ги пущат, трябва да се реформира съдът.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.