Отидете към основна версия

2 565 9

Огнян Минчев: Европа е в огромна опасност

  • ислямизъм-
  • европа-
  • политика-
  • реформа

Това не е призив за ограничаване на демократични права или свободи - точно обратното

Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европа е в огромна опасност и решението на проблема не е в ре-национализацията на политиката и системите за сигурност на Стария континент.

Това предупреждава във "Фейсбук" Огнян Минчев.

Решението на проблема е динамична политическа промяна на цялостната европейска политика с цел завръщане начело на институциите и стратегическите решения на разумни, отговорни и умерени дясноцентристки и лявоцентристки политически сили и лидери.

На левичарската "мултикултурна" вакханалия, утопия и пермесивизъм трябва да се сложи категорична граница - дотук! Европа трябва да спаси своя дом от нашествието на радикализирани ислямистки тълпи.

Това не е призив за ограничаване на демократични права или свободи - точно обратното. Културните войни, които понастоящем се водят - особено в западната част на европейския континент, както и в Северна Америка - не са проява на демокрация, а криза на демократичната система, която води на власт радикали от левия и от десния политически спектър.

Възстановяването на разумна и отговорна политика на обществено съгласие около ключови приоритети за оцеляване на системите за сигурност, на институциите, за създаване на отчетливи стратегически перспективи на западния свят и - преди всичко - на обществено съгласие около тези приоритети - е единственият начин за възраждане на демократичните ценности и обществени отношения, за преодоляване на болезнените културни разделения на обществото.

„...В момента се води невероятна битка в Европа. Карта показва, че в цяла Западна Европа социалните медии са „превзети” от „Хамас”. Източна Европа се води като бяло петно, както и страните от Персийския залив”.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.

Свързани новини