Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 13:00 2 512 9

Огнян Минчев: Европа е в огромна опасност

  • ислямизъм-
  • европа-
  • политика-
  • реформа

Това не е призив за ограничаване на демократични права или свободи - точно обратното

Огнян Минчев: Европа е в огромна опасност - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европа е в огромна опасност и решението на проблема не е в ре-национализацията на политиката и системите за сигурност на Стария континент.

Това предупреждава във "Фейсбук" Огнян Минчев.

Решението на проблема е динамична политическа промяна на цялостната европейска политика с цел завръщане начело на институциите и стратегическите решения на разумни, отговорни и умерени дясноцентристки и лявоцентристки политически сили и лидери.

На левичарската "мултикултурна" вакханалия, утопия и пермесивизъм трябва да се сложи категорична граница - дотук! Европа трябва да спаси своя дом от нашествието на радикализирани ислямистки тълпи.

Това не е призив за ограничаване на демократични права или свободи - точно обратното. Културните войни, които понастоящем се водят - особено в западната част на европейския континент, както и в Северна Америка - не са проява на демокрация, а криза на демократичната система, която води на власт радикали от левия и от десния политически спектър.

Възстановяването на разумна и отговорна политика на обществено съгласие около ключови приоритети за оцеляване на системите за сигурност, на институциите, за създаване на отчетливи стратегически перспективи на западния свят и - преди всичко - на обществено съгласие около тези приоритети - е единственият начин за възраждане на демократичните ценности и обществени отношения, за преодоляване на болезнените културни разделения на обществото.

„...В момента се води невероятна битка в Европа. Карта показва, че в цяла Западна Европа социалните медии са „превзети” от „Хамас”. Източна Европа се води като бяло петно, както и страните от Персийския залив”.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плужек

    26 5 Отговор
    европата сама си го вкарва : Първият министър на Шотландия Хамза Юсаф, етнически пакистанец, е възмутен от броя на белите в страната. По негово мнение всички ключови позиции в държавата са заети от бели. А това не е добре.

    Коментиран от #3

  • 2 Гнида

    24 8 Отговор
    Когато от комунистически галеник се пребоядисаш на нео евротолераст е нелепо да пишеш такива мнения .

    Коментиран от #4, #5

  • 3 любител

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "плужек":

    ПРАВ СИ АМИ ИНГИЛИЗИТЕ ДЕТО СА ИМАТ ЗА ГОЛЯМАТА РАБОТА КАКЪВ МАЙМУНЕК СИ ИЗБРАХА.ХАХАХА
  • 4 Сандо

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гнида":

    Недей така,човекът има семейство да храни.Поне веднъж така се оправда.
  • 5 Българин

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Гнида":

    Ха!
    Я кажи Копейкин колко партии смени, че им изгубих бройката? 😂

    Коментиран от #6

  • 6 Ежко Бежко

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Ти си много неграмотен бе, щом не можеш да броиш даже до едно. Копейкин смени само една партия ВМРО защото видя какви са "патриоти". Да те отворя, индийците са измислили нулата. Сега надявам се вече знаеш две цифри. Едно е броя на партиите, които смени Копейката. А нулата си сети се кой.
  • 7 Матей преображенски

    7 2 Отговор
    ЕС просто беше пожертван от американците като проходна пешка,нахлуването на арабско население не беше случайно,имаше и много други удари за да клекне ес,да се маргинализира и обезличи,да се смесят народи,вери и култури и да се размият националните държави.Сега като се разбунтуват ислямистите на запад заради палестинския геноцид и Брюксел ще падне като величавия Рим под напора на вандалите.

    Коментиран от #8

  • 8 Точно

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Матей преображенски":

    Меркел не е американка. Тя покани мигрантите с Добре дошли!
  • 9 Няма лиценз

    3 1 Отговор
    Тоя мехур няма лиценз да дава мнения.