Отидете към основна версия

2 036 49

Светлана Божилова: Пак без дебати между лидери. Защо се крият Борисов и Пеевски?

  • дебати-
  • лидери-
  • избори

Демокрацията се гради и развива само чрез дебат и социален диалог. В който задължително участват с въпроси и коментари структури на гражданското общество

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще има ли лидерски дебати, за да защитят политическите лидери своите послания и тези, или ще обикалят зали и селски площади?!

Как ще привлекат Негласуващите, които нямат информиран избор и мотиви да гласуват? Или се интересуват само от своето пребиваване в Народното събрание и се замерят с квалификации и компромати. За съжаление медиите са им удобен рупор.

Колкото и да критикуваме медийните политически дебати, това е единственият терен, където могат да се чуят аргументи, останалото е политическа пропаганда.

Бившият министър-председател Николай Денков е поканил лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на дебат, стана ясно от негово обръщение в социална мрежа. Това е първата стъпка към лидерски дебат, който е естествена, демократична, европейска практика.

Уважаеми лидери, ще излезете ли на телевизионен дебат, за да могат гражданите да ви видят като ерудиция, комуникативност и най-важното – какви са конкурентните политически послания и обещания?

Гледаме обиколките на Бойко Борисов в страната, съпроводени с екзалтирани възгласи „премиер!“ .

Кирил Петков обяснява пред софиянци за връзката между екстремните спортове и политиката.

Делян Пеевски и представители на ДПС също обикалят страната, не са посетили нито едно телевизионно студио (за какво им е).

Слави Трифонов си е при сценаристите и пише статуси във Фейсбук.

Лидерите на „Възраждане” и БСП се виждат по билбордове…

Демокрацията се гради и развива само чрез дебат и социален диалог. В който задължително участват с въпроси и коментари структури на гражданското общество.

Ако това се беше случило по-рано, нямаше представителите на „Възраждане“ да се „борят“ за свобода на словото в Европейския съюз, от което се възползват ежечасно, забравяйки истинския геноцид за свободно слово в Русия.

Нямаше да наричат Майдана преврат, както и протестите днес в Грузия. Може би събитията у нас срещу Жан Виденов също бяха преврат. Може ли намесата в конституционното устройство на Украйна от Русия и нарушаване на международното право да са също демократичен акт!?

Как ЕС, най-демократичната уредба в света от 27 държави, където решенията се приемат с консенсус, стана най-вредната? И днес „Възраждане” ни предлага модела на Русия за защита на национални каузи чрез война…

Медиите допуснаха пропагандата да измести журналистиката и днес берем отровни плодове! Добре, че има избори, за да спре медийната шизофрения чрез дефилиране на взаимно-изключващи се еднопланови тези.

Трябват дебати, за да могат гражданите да сравняват #КОЙ – КОЙ Е.

(Текстът е от фейсбук страницата на авторката)

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 36 гласа.

Свързани новини