Отидете към основна версия

1 947 26

Калина Андролова: „Демократичната легитимност“ изчезва

  • калина андролова-
  • румен радев-
  • служебно правителство

Големият натиск е глобалисткият фронт на жълтопаветниците да придобие пълен контрол

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Провалът на конституционната реформа произтича от това, че всички формални процедури така или иначе могат да бъдат манипулирани от могъщи играчи в обществено-политическата система. Това не зависи от същността на процедурите. А от същността на олигархичния елит. Властта ВИНАГИ и навсякъде по света клони към своето абсолютизиране. Големият натиск в правосъдната система е не просто за това едни участници (като Пеевски) да загубят лостовете си за влияние. Големият натиск е глобалисткият фронт на жълтопаветниците да придобие пълен контрол.

Това коментира във "Фейсбук" Калина Андролова.

„Демократичната легитимност“ изчезва, ако представителите на глобалистката линия нямат лостове за контрол, с които да налагат дневния ред на обществото. Започват крясъци, протести, цветни революции, обвинения в корупция или пък в десни и националистически възгледи, недемокрация, авторитаризъм и пр. Програмата я знаем.

Затова са ми досадни всички тези „говорещи глави“, които всеки ден обикалят телевизиите, абсолютно едни и същи, и проповядват кой е наред да бъде дамгосан. Вчера това се случи с Кожарева. Преди това с Калин Стоянов, по-преди с Гешев и т.н. Всеки, който не е техен инструмент, е зависим, пробит, купен и слуга на злите сили.

Що не погледнете себе си, драги ми демократи, гласували за копринковизацията на България! Търговията с политическо влияние беше най-катастрофална, най-явна, най-безобразна през последните три години. И най-дребнава! Ще ти направя договор за 1 млн., казва човекът със златния пръстен, ама искам 500 хиляди напред и кеш. Така главният революционер реформира системата. Първо фалшифицира изборите, после започна да източва системата, след това катастрофира енергетиката, лобира за назначаването на най-корумпирания министър и представител на куфарните блага.

Президентът нямало да подпише указа, щото изборите нямало да бъдат честни. А по времето на Рашков и машинките, собственост на частна фирма, честни ли бяха?! Че кой държавник със здрав разум ще подари процеса на изборите в държавата си на външна фирма?! Кашите, които Радев забърка, консултирани с Херо Мустафа, въведоха държавата в колапс. И сега съветваният от Копринков как да борави с държавната власт бяга да почива в луксозни вили в Гърция, докато народът преживява шоково обедняване. Радев непрекъснато предизвиква дисбаланси във властта, защото излиза от формата, която му е зададена от Конституцията. Включително вчера.

Колкото и да му орежат правомощията, той пак ще ги напуска. Хайде най-после да излезе на партийния терен и да играе честно, а не скрито зад президентския институционален чадър. От друга страна, ГЕРБ много умело си мълчат. Наблюдават сценария, пият си кафенцето и дърпат по някой конец, когато се налага, за да раздвижат ситуацията, да предизвикат вълнички. Всички обаче трябва да знаят, че Радев никога няма да спре. Той никога няма да е съюзник с никой. Освен с Копринков. Двамата изразяваха алчността си толкова ниско, че ПРОДАВАХА НАЗНАЧЕНИЯТА В СЛУЖЕБНИТЕ КАБИНЕТИ и в структуропределящите предприятия. И този ще ми говори за честни избори. Повръща ми се, както казва Алф.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 35 гласа.

Свързани новини