21 Август, 2024 16:00 1 935 26

Калина Андролова: „Демократичната легитимност“ изчезва

  • калина андролова-
  • румен радев-
  • служебно правителство

Големият натиск е глобалисткият фронт на жълтопаветниците да придобие пълен контрол

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Провалът на конституционната реформа произтича от това, че всички формални процедури така или иначе могат да бъдат манипулирани от могъщи играчи в обществено-политическата система. Това не зависи от същността на процедурите. А от същността на олигархичния елит. Властта ВИНАГИ и навсякъде по света клони към своето абсолютизиране. Големият натиск в правосъдната система е не просто за това едни участници (като Пеевски) да загубят лостовете си за влияние. Големият натиск е глобалисткият фронт на жълтопаветниците да придобие пълен контрол.

Това коментира във "Фейсбук" Калина Андролова.

„Демократичната легитимност“ изчезва, ако представителите на глобалистката линия нямат лостове за контрол, с които да налагат дневния ред на обществото. Започват крясъци, протести, цветни революции, обвинения в корупция или пък в десни и националистически възгледи, недемокрация, авторитаризъм и пр. Програмата я знаем.

Затова са ми досадни всички тези „говорещи глави“, които всеки ден обикалят телевизиите, абсолютно едни и същи, и проповядват кой е наред да бъде дамгосан. Вчера това се случи с Кожарева. Преди това с Калин Стоянов, по-преди с Гешев и т.н. Всеки, който не е техен инструмент, е зависим, пробит, купен и слуга на злите сили.

Що не погледнете себе си, драги ми демократи, гласували за копринковизацията на България! Търговията с политическо влияние беше най-катастрофална, най-явна, най-безобразна през последните три години. И най-дребнава! Ще ти направя договор за 1 млн., казва човекът със златния пръстен, ама искам 500 хиляди напред и кеш. Така главният революционер реформира системата. Първо фалшифицира изборите, после започна да източва системата, след това катастрофира енергетиката, лобира за назначаването на най-корумпирания министър и представител на куфарните блага.

Президентът нямало да подпише указа, щото изборите нямало да бъдат честни. А по времето на Рашков и машинките, собственост на частна фирма, честни ли бяха?! Че кой държавник със здрав разум ще подари процеса на изборите в държавата си на външна фирма?! Кашите, които Радев забърка, консултирани с Херо Мустафа, въведоха държавата в колапс. И сега съветваният от Копринков как да борави с държавната власт бяга да почива в луксозни вили в Гърция, докато народът преживява шоково обедняване. Радев непрекъснато предизвиква дисбаланси във властта, защото излиза от формата, която му е зададена от Конституцията. Включително вчера.

Колкото и да му орежат правомощията, той пак ще ги напуска. Хайде най-после да излезе на партийния терен и да играе честно, а не скрито зад президентския институционален чадър. От друга страна, ГЕРБ много умело си мълчат. Наблюдават сценария, пият си кафенцето и дърпат по някой конец, когато се налага, за да раздвижат ситуацията, да предизвикат вълнички. Всички обаче трябва да знаят, че Радев никога няма да спре. Той никога няма да е съюзник с никой. Освен с Копринков. Двамата изразяваха алчността си толкова ниско, че ПРОДАВАХА НАЗНАЧЕНИЯТА В СЛУЖЕБНИТЕ КАБИНЕТИ и в структуропределящите предприятия. И този ще ми говори за честни избори. Повръща ми се, както казва Алф.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стрел☢️к

    16 11 Отговор
    за ганчет0 само твърда ръка, бой, лишения и глад ! друго не разбира !
  • 2 Бонев

    29 15 Отговор
    Пеевски или жълтопаветниците все тая. Демокрацията се оказа едно недоносче.

    Коментиран от #12

  • 3 Путинофил

    19 26 Отговор
    Племето е путинофилско!
    Каква демокрация?
    Племето иска да е раб.
  • 4 ИНЖ1

    18 28 Отговор
    Поправките в Конституцията са съвсем логични.
    Просто московските подлоги саботират Бг.
  • 5 пипи

    29 10 Отговор
    Тъжно е защото демокрацията изисква критична маса интелектуалци, а у нас такива не останаха много. Щом в медиите се публикуват автори като този на настоящия материал, можем да си направим извода колко е ниско нивото.
  • 6 Тази руска

    17 26 Отговор
    простакеса защо не тръгна с онова джудже Волгин. И двамата са пълна скрап, останала от съветското време. Трябва да ги изчегъртаме из основи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 е, да

    28 9 Отговор
    на некадърните евроатлантици все Путин им е виновен, или комунистите.
  • 9 морски

    30 6 Отговор
    Каква демокрация сега е по лошо от комунизма всеки краде и лъже!!!!!!!!
  • 10 Разследване за Христо Иванов

    23 5 Отговор
    Проверете Христо Иванов веднага за съучастие и покровителстване и пране на пари. Нали Христо Иванов се разкри като новият ортак с Ахмед Доган, който прибрал 30 милиона от вълка. Сега дясната му ръка прибрал също милиони. Значи Христо Иванов и той е в схемите и иска да изпере Ахмед Доган, Чакъров и Ибрямов. Три различни мегадалавери за милиони. Явно кръстникът на мафията в България се казва Христо Иванов. Сигурно и некъдърните му поправки в Конституцията са част от схемата. Явно ППДБ са новото ДПС оплетени в схеми и обръчи от фирми повече от старото ДПС. Съд и затвор за националните предатели от ППДБ продали България на мафията.
  • 11 Айде

    7 6 Отговор
    Демократичната легитимност изчезва, когато представителността е ниска, както сега и когато няма крайна мандатност в държавните власти и институции! Не може да се търси вина в жълто паветници, а в политически неграмотни избиратели и корумпирани демагози на власт! Тази леля все върти и суче накриво!
  • 12 Ами не

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "Бонев":

    Ние сме в псевдо демокрация от елементарен вид! Демокрацията е власт на образованото гражданско общество, не на партийните вождове от парламента и другите мутри!
  • 13 Не моем да разберем

    9 5 Отговор
    Тоя бабишкер къде какъв цвет има... сичко плюва, сички и криви... на коя свирка играе ... кой праща музиката... деменцията ли я е натиснала...
  • 14 123

    14 5 Отговор
    Само не знам колко кинта каката е взела от Прасчо за да пише тия глупости, що не е загрижена за потъпкването на конституция от Тиквата като такива като нея ги наричаше Ми сирки

    Коментиран от #16

  • 15 Госあ

    4 4 Отговор
    и таа туристка за некоя луксозна почивка ше плюе, който трябва. От кво толко почива тва простолюдие като работа за две стотинки не е свършило, не знам...от себе си почиват, подсъзнателно...
  • 16 Госあ

    8 6 Отговор

    До коментар #14 от "123":

    все едно свинчока и е диктувал на таа, и разбира се е влюбена в тиквата.
  • 17 Иго

    9 8 Отговор
    Браво Калина , Соня ,Волгин , малко сте ,но сте истински българи!! Продажниците от посолството затриха Държавата ни ,мутрите превзеха цялата власт със Шиши ,дано Доган остане по разумен!!

    Коментиран от #18

  • 18 Госあ

    2 9 Отговор

    До коментар #17 от "Иго":

    това не са русофили, а носни кърпи на олигарсите. и вие не знаете къде се намирате...разбрицаната волга, големия русофил у брюксел на заплатка хахаха
  • 19 А бе Моме!

    4 2 Отговор
    А бе Моме! Нещо си се Сбъркала! Играта е Една за Всички! И Всички играят в Нея! Ако някой искаше да прави нещо Друго! Конституцията му Позволява! Но защо никой не иска да играе По Правилата на Конституцията?!
  • 20 анонимин

    6 9 Отговор
    Tая не е Калинка,а Патка!Може само да оплюва президента Радев,който за разлика от касиерчето на сик е легитимно избран от народа,без купуване на гласове!Много бързо забрави буса с напечатаните бюлетини.За каква демокрация ми говори-забрави и колко неразкрити убийства има от 2011г. до днес неразкрити,няма и да ги разкрият.Тази скупщина от демократи трябваше отдавна да гният по затворите,а не да ограбват държавата!!!
  • 21 12345

    3 3 Отговор
    И на мен ми се повръща от теб но те публикуват заедно със Сончето.Вие просто сте хапчета за ,,добро настроение,,
  • 22 Ахелой

    3 3 Отговор
    Калина, си знае хорото.
    Умее да бродира. Списанието,
    върви, пие си кафенцето, може
    да е мазно. Задължително винаги
    знае къде се е скрила демокрацията,
    кой я коригира. Разломи сър.
  • 23 Име

    4 5 Отговор
    Тази жена е много неприятна, нещо й бърка Румен Радев, ама тя си знае.

    ГЕРБ са един огромен провал - в момента Румъния и Сърбия са далеч преди нас.

    По времето на ГЕРБ имаше пенсии по 100 лева на месец, както и да е - живи и здрави.
  • 24 И ти си

    2 4 Отговор
    една мърса,колко ти плащат за да плюеш по Радев? Напиши нещо за боко-тиквун че ,разпиля цялата държава,кво си се хванала за Радев
  • 25 И вземете

    2 3 Отговор
    и сложете актуална снимка на тая пУЙКА
  • 26 Народен

    1 0 Отговор
    Кучетата си лаят,керванът си върви.