Отидете към основна версия

693 0

Днес Левски ще търси задължителен успех срещу Славия

  • славия

Най-старото столично дерби ще се играе пред празни трибуни

Снимка: БТА

Наставникът на Левски Георги Иванов-Гонзо е настоял по време на последния разбор преди сблъсъка да се търси успех на всяка цена в столичното дерби със Славия.

Специалистът иска тимът му освен да оправи головата си разлика, и да си върне на белите за изпуснатата титла преди една година и половина. За целта Гонзо смята да излезе с по-офанзивен състав.

Най-вероятно в стартовата единайсеторка на сините ще попадне последното ново попълнение Наджиб Амари. Французинът с алжирски паспорт получи картотека и ще може да дебютира за новия си тим.

За първи път от началото на сезона пък под рамката на вратата за Левски ще стартира Пламен Илиев. 23-годишният страж счупи крака си през юли, заради което досега се възстановяваше.

Новият треньор на белите Иван Колев пък е решил да изненада Гонзо с няколко интересни хода. Той смята на левия фланг на отбраната да пусне дошлия от Локо Пд през лятото Диего Фераресо.

В центъра пък ще действат Ристевски и Димитър Везалов. Последният още пази лоши спомени от мач между Левски и Славия. Припомняме, че след автогол на Везалов преди година и половина сините изгубиха титлата на Терена".

И двата отбора започнаха сезона с големи амбиции, но засега се представят под очакванията. "Сините" са на 7-о място във временното класиране, а Славия пък е на предпоследната 11-а позиция с едва 5 точки.

Мачът на стадион "Георги Аспарухов" е от 20.15 часа и ще се играе пред празни трибуни заради наказанието на Левски.  Преди това от 19:00 часа Литекс приема Хасково.

В другата среща от родния шампионат за деня, намиращият се във възходяща форма тим на Литекс има шанс да се изкачи на второто място във временното класиране.

съставът на Красимир Балъков посреща новака Хасково и при успех ще събере 16 точки - с една повече от Лудогорец и Берое.

"Оранжевите" са в серия от три поредни победи, като в тези мачове не допуснаха нито един гол във вратата си. В същото време Хасково е на дъното на таблицата, но ще се опита да открадне нещо от Ловеч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини