Отидете към основна версия

737 0

Мария Гроздева: Започнахме от нулата, но годината бе успешна

  • мария гроздева-
  • спортна стрелба-
  • квоти-
  • олимпиада

Ненадейно повече успехи имахме, отколкото очаквахме, заяви Гроздева

Снимка: БТА

Президентът на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева определи като много успешна изминалата 2014 година в спортната стрелба. Двукратната олимпийска шампионка заяви, че въпреки липсата на средства, родните състезатели са се представили много добре.

„Започнахме от нулата, с много нисък бюджет. Започнахме с „празна кошница“, но успяхме да я напълним и сме много щастливи от този факт. Годината бе много добра за нас и много успешна. Антоанета Бонева завоюва два медала от световни купи, доброто представяне на Младежките олимпийски игри, Световното първенство при девойки, първата квота при мъже“, заяви Мария Гроздева.

Тя сподели още, че спортната стрелба ще се цели в поне още три квоти за олимпийските игри в Рио догодина. България със сигурност ще има представител на Олимпиадата, тъй като Самуил Донков взе виза от световното първенство в Гранада (Испания) през септември. 

„Сега сме с малко по-вдигнат гард, по-приповдигнат дух, целта ни е още квоти, още по-добро представяне. Надявам се тази година да ни е по-успешна от предишната, а пък за Олимпийските игри да сме още по-подготвени. В личен план си пожелавам да взема квота за Олимпиада и добро представяне на трите Европейски първенства, както и на Световните купи“, заяви на пресконференция Мария Гроздева. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини