Отидете към основна версия

739 1

Баждеков: Оставане във втората шестица може да е пагубно за Левски

  • константин баждеков-
  • място-
  • левски

Според финансовия директор на сините това може да се отрази на финансовата стабилност в клуба

Снимка: БТА


Финансовият директор на Левски Константин Баждеков заяви, че евентуалното отпадане на Левски във втората шестица от плейофната фаза от А група може да бъде пагубно за клуба.

Пред „Меридиан мач“ Баждеков признава, че подобно развитие на сезона ще се отрази осезателно на бюджета и стабилността на клуба. Към момента бъдещето на „сините“ зависи от ЦСКА, тъй като ако „червените“ не загубят от Ботев Пловдив, а Левски спечели домакинството си срещу Марек, отборът от „Георги Аспарухов“ ще играе в първата шестица.

„Загубите ще са на първо място от морална гледна точка. Не подхожда на клуб като Левски да играе във втората шестица. От там нататък ще има последици от всяко едно отношение. Загубите ще са огромни, дори пагубни. Говорим за телевизионни права, продажба на билети, редуциране на тяхната цена и т.н.

На този етап въобще не ми се говори за това.  Вярвам, че Левски ще заеме едно достойно място в класирането. Лошото е, че не зависим от себе си. Абсурдно е да търсим контакт с хората от ЦСКА, за да ги надъхваме. Ние постоянно си комуникираме с колегите от „Армията“, защото имаме обща позиция по въпроса по общи въпроси, касаещи положението на двата най-големи клуба във България.  За друг контакт обаче е абсурдно да говорим, камо ли да им предлагаме пари, за да нещо."

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини