Отидете към основна версия

14 775 13

Български боец покори Лондон

  • христо христов-
  • лондон-
  • боец-
  • санда-
  • българин-
  • покори-
  • боен спорт

Финалът бе изключително зрелищен

Българският боец Христо Христов от клуб „Надежда“ Габрово продължава да жъне невероятни успехи на световните бойни подиуми.

Българинът покори Лондон в една от най-реномираните вериги по санда (вид боен спорт) в света – SFN.

Турнирът беше много тежък и инфарктен, изпълнен със зрелищни срещи и тежки нокаути. В него място намериха едни от най-добрите бойци - не само на Европа, а и в света.

На полуфиналите освен Христов място намериха шампиона в К1 на домакините от Англия, един от най-изявените ММА бойци на Холандия и гръцки боец, съобщиха организаторите.

В първата си среща Христо Христов срещна представителя на Гърция, който той отстрани още в началото на срещата със зрелищен нокаут. Същото направи и представителя на Англия, Том Спунър, прегазвайки също в първия рунд холандеца.

Финалът между българина и представителя на домакините единодушно беше обявен от критиците за една от най-зрелищните срещи в последните години.

Рундовете бяха изпълнени с много зрелище и мъжко единоборство, като двамата бойци си разменяха постоянно надмощието и превеса, сваляйки се многократно един друг в нокдаун Но отново се изправяха на крака, показвайки, че не случайно са едни от водещите бойци в Европа.

Но българският дух надделя в третия рунд, когато Христов прати своя противник окончателно на земята в тежък нокаут. Така нашия сънародник стана първия носител на Суперкупата.

Всичко това стана възможно благодарение на промоутърската компания Combat Promotion, в лицето на нейния президент Георги Анадолов. Компанията е мениджър на голяма част от българските бойци, прославящи България в чужбина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини