Отидете към основна версия

952 0

Левандовски: Срещу Германия ще се забавляваме

  • левандовски-
  • германия-
  • полша

Нападателят на Байерн (Мюнхен) похвали световния шампион от Мондиала в Бразилия

Снимка: БТА/АР

Голямата звезда на полския футбол - Роберт Левандовски показа завидно спокойствие преди дербито с Германия от група „С“ на Евро 2016. Нападателят на Байерн (Мюнхен) похвали световния шампион от Мондиала в Бразилия, но допълни, че не се притеснява от срещата с Бундестима.

„За мен те са фаворитите за спечелване на турнира, но всичко е възможно в мача помежду ни - обясни Лева на пресконференция преди двубоя - Трябва да останем спокойни и концентрирани. Без стрес, без страх, но също така трябва и да се забавляваме срещу тях.

Нападателят не пропусна да коментира и отличното приятелство със своите съотборници в Байерн - Мануел Нойер и Джером Боатенг: „Познават ме много добре, но истината е, че ние всички се знаем отлично“.

На свой ред другата звезда на „дружина полска“ - халфът на Севиля Гжегож Криховяк, бе още по-краен преди важния мач: „Ще се опитаме да вземем точка? Няма начин - закани се полузащитникът - Такова отношение би означавало липса на уважение към себе си и към нашите фенове. Ние излизаме само за победа."

Отговорът на германските национали не закъсня, след като бранителят Джером Боатенг на свой ред коментира предстоящия сблъсък: „Поляците са добър отбор, но ако покажем нашата си игра, то аз съм сигурен в крайния ни успех. Но трябва да бъдем внимателни, защото съперникът има отлични нападатели, не само Левандовски.“

Селекционерът на Германия - Йоахим Льов, планира да направи рокада в отбраната въпреки положителния резултат в първия мач срещу Украйна (2:0).

Очаква се в стартовия състав да се завърне централният бранител Матс Хумелс за сметка на Шкодран Мустафи. Другата промяна е свързана с атаката, където Марио Гомес ще започне като титуляр, а Марио Гьотце ще остане на пейката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини