Отидете към основна версия

7 390 14

Божинов пред сензационен трансфер

  • божинов-
  • риека-
  • трансфер-
  • отбор

Българският нападател може да облече екипа на Риека

Валери Божинов е пред изненадващо преминаване в хърватския шампион Риека. Бившият голаджия на Ювентус, Манчестър Сити и Левски в близките часове е очакван в Португалия, където отборът е на зимна подготовка. Там нападателят ще проведе заключителни преговори с ръководството на клуба, след което ще стане ясно дали ще подпише договор.

В момента Божинов е свободен агент, след като през есента разтрогна споразумението си с швейцарския Лозана. Името на нападателя беше свързвано още с гръцките отбори Паниониос, Аполон Смирна, ОФИ Крит, кипърският гранд Анортозис, сръбският Земун Белград, а по думите му, Панатинайскос също е проявявал интерес към него. "Но не се разбрахме", обясни наскоро Божинов.

В момента Риека заема 4-то място в хърватското първенство и защитата на титлата изглежда мираж, тъй като лидерът Динамо Загреб има внушителен аванс от 15 точки. Конкуренцията в атаката на Риека е сериозна. Голмайстор на отбора е бразилецът Хебер с 8 попадения в 13 мача, в състава са още швейцарският национал Марио Гавранович (14/7), Александър Горгон (14/6), Максуел Акости (9/2), Яков Пулич (9/1) и Матей Йелич (7/0).

В Риека има и българска следа. Георги Иванов-Гонзо игра за отбора през сезон 2007/08, а Красимир Балъков беше треньор през 2011/12.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини