Отидете към основна версия

1 373 1

Арсенал отново се провали

  • арсенал-
  • брайтън-
  • шампионска лига-
  • обамеянг-
  • глен мъри

Шансовете на Арсенал да влезе в четворката стават минимални

Снимка: БГНЕС

Арсенал за пореден път се провали и то пред собствените си фенове. Тимът на Унай Емери завърши 1:1 в домакинството си на Брайтън, пише sportal.bg. Така след три поредни загуби в първенството “артилеристите” трябваше да се задоволят с точка на собствения си стадион срещу 17-ия в класирането. Двубоят предложи доста положения, но двата отбелязани гола паднаха след дузпи. Обамеянг откри в деветата минута, а Глен Мъри изравни след час игра.

Резултатът означава, че шансовете на Арсенал да влезе в четворката стават минимални. Тимът изостава с три точки на Тотнъм преди последния кръг. Равенството на "топчиите" гарантира, че Челси си осигурява участие в Шампионската лига за следващия сезон. По-реалистичен шанс за отбора на Емери да намери място в турнира е, ако спечели Лига Европа.

Арсенал започна на високо темпо и още във втората минута можеше да открие резултата. Удар на Мхитарян се отби в гредата, но положението показа как ще изглежда двубоя. Лондончани имаха сериозно предимство и логично се стигна до първия гол. В деветата минута Обамеянг откри резултата от дузпа, като това бе 20-ото му попадение във Висшата лига от началото на сезона.

“Топчиите” доминираха и след гола, но без да стигат до реални голови ситуации, а Брайтън започна да поглежда към вратата на съперника. В 33-ата минута Лено за малко да допусне гол директно от ъглов удар, изпълнен от Паскал Грос. Малко по-късно вратарят се намеси след удар на Марч. Мат Райън също имаше работа малко преди почивката. Стражът се справи отлично след удар на Обамеянг. Той реагира и секунди преди края на първата част, когато трябваше да отразява далечен удар.

Защитата на Арсенал отново изглеждаше доста колеблива, а проблемите ѝ се увеличиха през второто полувреме, когато гостите определено взеха инициативата. Двойна комбинация между Марч и Мъри изведе първия зад защитата, но ударът му беше много лек и не бе проблем за Лено. След час игра Брайтън получи дузпа за нарушение на Джака срещу Марч и Глен Мъри изравни резултата от бялата точка.

След известен период на объркване лондончани се активизираха и се хвърлиха в атаки. В 74-ата минута Лаказет пропусна да се разпише, а секунди по-късно Райън отрази удар на Лаказет. Домакините натискаха, а Емери направи тройна смяна, като вкара в игра Коласинак, Иуоби и Гендузи на мястото на Лихтщайнер, Джака и Мхитарян.

Изнасянето напред на “артилеристите” остави доста пролуки отзад и пет минути преди края Брайтън можеше дори да поведе. Грос се озова с топката в малкото наказателно поле, но стреля силно и много неточно. Последваха нови атаки на Арсенал и няколко възможности, като най-добрата се откри пред Лаказет, но ударът му бе спасен от Райън.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини