6 Май, 2019 12:07 1 359 1

Арсенал отново се провали

  • арсенал-
  • брайтън-
  • шампионска лига-
  • обамеянг-
  • глен мъри

Шансовете на Арсенал да влезе в четворката стават минимални

Арсенал отново се провали - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал за пореден път се провали и то пред собствените си фенове. Тимът на Унай Емери завърши 1:1 в домакинството си на Брайтън, пише sportal.bg. Така след три поредни загуби в първенството “артилеристите” трябваше да се задоволят с точка на собствения си стадион срещу 17-ия в класирането. Двубоят предложи доста положения, но двата отбелязани гола паднаха след дузпи. Обамеянг откри в деветата минута, а Глен Мъри изравни след час игра.

Резултатът означава, че шансовете на Арсенал да влезе в четворката стават минимални. Тимът изостава с три точки на Тотнъм преди последния кръг. Равенството на "топчиите" гарантира, че Челси си осигурява участие в Шампионската лига за следващия сезон. По-реалистичен шанс за отбора на Емери да намери място в турнира е, ако спечели Лига Европа.

Арсенал започна на високо темпо и още във втората минута можеше да открие резултата. Удар на Мхитарян се отби в гредата, но положението показа как ще изглежда двубоя. Лондончани имаха сериозно предимство и логично се стигна до първия гол. В деветата минута Обамеянг откри резултата от дузпа, като това бе 20-ото му попадение във Висшата лига от началото на сезона.

“Топчиите” доминираха и след гола, но без да стигат до реални голови ситуации, а Брайтън започна да поглежда към вратата на съперника. В 33-ата минута Лено за малко да допусне гол директно от ъглов удар, изпълнен от Паскал Грос. Малко по-късно вратарят се намеси след удар на Марч. Мат Райън също имаше работа малко преди почивката. Стражът се справи отлично след удар на Обамеянг. Той реагира и секунди преди края на първата част, когато трябваше да отразява далечен удар.

Защитата на Арсенал отново изглеждаше доста колеблива, а проблемите ѝ се увеличиха през второто полувреме, когато гостите определено взеха инициативата. Двойна комбинация между Марч и Мъри изведе първия зад защитата, но ударът му беше много лек и не бе проблем за Лено. След час игра Брайтън получи дузпа за нарушение на Джака срещу Марч и Глен Мъри изравни резултата от бялата точка.

След известен период на объркване лондончани се активизираха и се хвърлиха в атаки. В 74-ата минута Лаказет пропусна да се разпише, а секунди по-късно Райън отрази удар на Лаказет. Домакините натискаха, а Емери направи тройна смяна, като вкара в игра Коласинак, Иуоби и Гендузи на мястото на Лихтщайнер, Джака и Мхитарян.

Изнасянето напред на “артилеристите” остави доста пролуки отзад и пет минути преди края Брайтън можеше дори да поведе. Грос се озова с топката в малкото наказателно поле, но стреля силно и много неточно. Последваха нови атаки на Арсенал и няколко възможности, като най-добрата се откри пред Лаказет, но ударът му бе спасен от Райън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Националист

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не негрите в България! За 6000 години изучени от историята африканските негри не са изобретили нищо. Нито писменост, нито обработка на тъкани, нито календара, нито плуга, нито прокарване на пътища, нито железницата, нито мореплавателни съдове, нито система за изчисление, нито даже колелото. Те, както е известно, никога не са опитомявали диви животни за използването им в селското стопанство (макар че , около тях изобилства от силни и послушни животни) Единственото средство за транспортиране на товари, което им е било известно е поставянето товара на горната част на кръгловатите им глави. За да защитават жилищата те не се отдалечавали много от хижиците си, измазани с кал, за създаването на които и на далеч по надеждни укрепления е способен даже бобъра.