Отидете към основна версия

2 914 26

Григор Димитров отпадна рано-рано от турнира в Маями

  • маями-
  • отпадане-
  • турнир-
  • нори-
  • димитров-
  • жега

Българският тенисист загуби от Камерън Нори с 5:7, 5:7

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров загуби първия си мач на Мастърс турнира в Маями и отпадна от надпреварата. В среща от втория кръг българинът загуби с 5:7, 5:7 от британеца Камерън Нори (№56 в световната ранглиста). Срещата продължи почти 2 часа, в които Григор и съперникът му бяха измъчени от жегата, като при всяко прекъсване се разхлаждаха със студена вода и други напитки. Двамата не бяха играли никога досега. Миналата седмица, както Григор, така и Нори достигнаха до 1/4-финалите на ATP 500 турнира в Акапулко, където загубиха съответно от Лоренцо Музети и Доминик Кьопфер.

В качеството си на поставен под №9 в схемата в Маями Григор Димитров се класира без игра за втори кръг, докато Нори елиминира Йошихито Нишиока на старта след зрелищен обрат.

Първата ни ракета започна по-добре срещу британеца и стигна първи до пробив за 5:3. След това обаче Григор се срина и загуби следващите четири гейма, а с това и сета - 5:7.

Нашият тенисист допусна пробив за 1:2 във втория сет, но веднага отговори с рибрейк. При 3:3 Димитров успя да отрази три точки за пробив. В тези минути обаче явно си пролича, че Гришо има някакъв физически проблем. Това се отрази и при 5:5 Нори стигна до решителен пробив. След това британецът спечели срещата с гейм на 15 - 7:5, 7:5, класирайки се в третия кръг.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини