Отидете към основна версия

4 148 50

ЦСКА най-накрая се пребори с Лудогорец

  • цска-
  • лудогорец-
  • кох-
  • сисиньо-
  • бисмарк чарлс-
  • матей-
  • червен картон-
  • чибота-
  • кайседо-
  • дузпа

"Червените" размазаха шампионите с 4:1 и се доближиха до сребърните медали

Снимка: БГНЕС

ЦСКА най-после победи Лудогорец на стадион "Българска армия" в мач за първенство. "Червените" надвиха убедително шампионите с 4:1. Юрген Матей, Бисмарк Чарлс, Мено Кох и Жорди Кайседо от дузпа вкараха за тима на Любо Пенев, който заслужи победата, а Сисиньо върна едно попадение за гостите. А в последната минута Мавис Чибота получи набързо два жълти картона, като вторият бе за протести.

Успехът е важен за ЦСКА в битката за второто място. "Червените" вече имат 59 точки на втората позиция. Локо Пловдив е на трето място с 56, но "смърфовете" са с мач по-малко. А в събота на Лаута Локомотив посреща именно ЦСКА.

Първото полувреме започна с масиран натиск на домакините, които потърсиха незабавна развръзка и ранен гол в своя полза. И той падна още в четвъртата минута. "Червените" изпълниха ъглов удар, а Юрген Матей се разписа с глава от непосредствена близост.

Лудогорец опита да отговори с две акции по фланговете, но центриранията на Десподов и Сисиньо не доведоха до нещо по-сериозно за шампионите.
Амос Юга също се оказа в изгодна позиция за обстрелване на вратата в средата на полувремето, но стреля в обсега на Кахлина.

Вратарят на "зелените" показа добри умения и при изстрел на Кери от много малък ъгъл, малко преди почивката. Преди паузата нова промяна в резултата нямаше и домакините се оттеглиха с гол аванс.

На почивката бе извършена принудителна смяна в Лудогорец и Жосуе Са бе заменен от Петрос Сотириу. Гръцкият нападател обаче изкара само 7 минути на терена и също бе заменен принудително.

В 54-ата минута започнаха лудите 8 минути. Греъм Кери отигра с глава топката към точката на дузпата, а там Бисмарк Чарлс от движение я прати за втори път във вратата на Лудогорец и ЦСКА поведе с 2:0. В 60-ата минута Кирил Десподов изведе отлично между цялата защита на ЦСКА Сисиньо, а бразилецът простреля Бусато - 2:1. Още в следващата атака обаче ЦСКА вкара трети гол. Варела центрира отлично от фаул, а Мено Кох с глава простреля Кахлина за 3:1.

В 66-ата минута Кирил Десподов изпълни два поредни ъглови удара от ляво по атаката на Лудогорец. Но феновете на ЦСКА започнаха да хвърлят предмети по него, дори и седалка полетя към него. Третият пореден корнер пък бе изпълнен от друг играч на "орлите". А след няколко минути "орлите" спечелиха още един корнер, този път от другата страна, а ядосаните на Десподов феновете притичаха бързо, за да продължат да го нападат.

В 71-ата минута резервата Георги Йомов се откъсна сам срещу вратаря на Кахлина. Той бе настигнат от Текпетей и спрян. Повторенията показаха, че има засада. В следващите минути ЦСКА има още няколко шанса да реализира, но удари на Мазику и Кайседо не намериха целта.

А в 83-ата минута Георги Кабаков даде на четвъртия съдия Георги Иванов камък хвърлен на терена. ЦСКА опита да вкара още попадения. В продължението на двубоя Мавис Чибота набързо получи два жълти картона. Вторият му бе за протести срещу рефера и бе изгонен.

Вече извън добавеното време Жорди Кайседо бе фаулиран от Алекс Сантана в наказателното поле на "орлите". Жорди Кайседо реализира хладнокръвно наказателния удар и оформи разгромното 4:1 за ЦСКА.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.

Свързани новини