Отидете към основна версия

1 314 1

Лестър вади 20 милиона паунда за Коутиньо

  • коутиньо-
  • оферта-
  • барселона-
  • заплата-
  • лестър

Барселона иска да се освободи от тежестта на заплатата на бразилеца

Снимка: БГНЕС

Лестър готви изненадваща оферта от порядъка на 20 милиона паунда за халфа на Барселона Филипе Коутиньо, твърди "Мундо Депортиво". Бразилецът не е играл за каталунците през 2021 година заради контузия в коляното, която наложи две последователни операции. От "Камп Ноу" искат да продадат Коутиньо, за да си спестят поне огромните бонуси, които трябва да доизплатят на Ливърпул, ако плеймейкърът продължи да играе за "блаугранас". Освен това Барселона иска да се освободи от тежестта на заплатата на Коу.

Ако трансферът в Лестър се осъществи, това ще означава, че Коутиньо отново ще може да работи с Брендън Роджърс. Двамата бяха заедно в Ливърпул през сезон 2013/14, когато мърсисайдци бяха изключително близко до титлата, но в крайна сметка я изпуснаха.

Евертън и Арсенал също имат интерес към Коутиньо, но не могат да му предложат да играе в евротурнирите. Въпреки че Лестър в последния момент изпусна мястото, даващо право на участие в Шампионската лига, "лисиците" все пак ще играят в Лига Европа през следващата кампания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини