Отидете към основна версия

4 565 17

Ливърпул превърна „Театъра на мечтите“ в „Театъра на кошмарите“

  • манчестър юнайтед-
  • ливърпул

Манчестър Юнайтед капитулира във всеки един аспект от играта

Снимка: БГНЕС

Ливърпул унижи по особено брутален начин отбора на Манчестър Юнайтед, вкарвайки му цели 5 гола насред „Олд Трафорд“.

„Мърсисайдци“ започнаха разгрома още от петата минута, когато Наби Кейта завърши отлична атака, в която домакините се бяха увлекли в предни позиции.

Диого Жота удвои още в 13' след страхотно центриране на Алекзандър-Арнолд, а Мохамед Салах даде началото на своя хеттрик в 38'.

Египтянинът заби втори дълбоко в добавеното време на първата част, а третият дойде почти с подновяването на играта.

Кристияно Роналдо върна едно попадение в 52', но то бе отменено след намесата на ВАР, защото се оказа, че е зад последния в отбраната на гостите.

Малко по-късно червен картон бе спестен на Хари Магуайър, който спря непозволено с шпагат Диого Жота на границата на наказателното поле, когато португалецът излизаше очи в очи с Давид де Хеа.

За сметка на това Пол Погба се отправи към душовете само 15 минути, откакто се бе появил в игра. Французинът влезе брутално в краката на Кейта и макар първоначално да получи само жълт картон, преразглеждането убеди Крейг Полсън, че халфът на Юнайтед е прекрачил всяка граница. В резултат дори гвинейският национал бе изнесен на носилка.

В историята си Ливърпул е постигал безкрайно много убедителни победи и макар това 0:5 да не е рекорд, то със сигурност е един от най-големите резултати, постиган някога от „мърсисайдци“ далеч от дома.

Стадионът на Манчестър Юнайтед е известен по света като „Театъра на мечтите“, но в днешния ден той се превърна в „Театъра на кошмарите“, особено с Оле Гунар Солскяер, който от месеци насам е спряган за уволнение, но все се намираха причини, за да опази поста си. Сега единствено чудо би му помогнало, за да изпълни контракта си до край.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.

Свързани новини