Отидете към основна версия

1 655 0

Бой и сладък реванш за НСА в дербито с Ирбис

  • ирбис-
  • нса-
  • хокей

„Студентите“ надиграха миналогодишните шампиони със 7:2

Снимка: Circle Media

НСА спечели историческа победа със 7:2 срещу шампионите от Ирбис в най-интересния мач от началото на редовния сезон в националния шампионат по хокей на лед.

НСА вкара два безответни гола в първата третина, във втората Ирбис върна едно попадение, но последваха още 4 за домакините и в третата част двата отбора си размениха по един гол.

Втората третина завърши с масов бой между двата отбора, след който най-важната жертва се оказа вратарят на Ирбис Димитър Димитров, който беше наказан до края на мача. На другия полюс се оказа играта на вратаря на НСА Юрий Грошев, който отрази 47 от общо 49 удара на шампионите към вратата му.

Още преди мача казах, че имаме да взимаме реванш срещу Ирбис след загубата на финала през миналия сезон и съм доволен, че този мач се разви толкова добре за нас. Играта ни се получи както искахме – с много скорост, бързи пасове и контри. Не се опитвахме да надиграем Ирбис, а да сме по-бързи от тях. И това ни даде два гола в началото, след това стана още по-добре. Още не мислим за титлата, това е едва началото. Но съм много доволен защото за първи път всички момчета показаха изключителна дисциплина на леда, направихме това, което бяхме намислили”, заяви след мача играещият треньор на НСА Светлин Стоев.

Този мач срещу НСА просто не беше нашият. Допуснахме много грешки, на няколко пъти имахме числено преимущество, като веднъж НСА остана с трима играчи, но не успяхме да вкараме. А като пропуснеш такива моменти съперникът те наказва. НСА заложи на деструктивната игра, с много нарушения и бързи контри и този път им се получи. Имахме много положения, но не успяхме да вкараме. И резултатът е логичен. Искам специално да отбележа играта на вратаря на НСА Грошев, който се справи блестящо”, обясни треньорът на Ирбис Ивайло Велев.

Националният шампионат по хокей на лед продължава в четвъртък, 4 ноември, с мача между ЦСКА и НСА. Срещата ще се играе в Зимния дворец на спорта в София, а началото е от 20:30 часа и ще се излъчи на живо по телевизия B1B Box.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини