Отидете към основна версия

3 336 11

Тенисистка обвини високопоставен политик в изнасилване

  • изнасилване-
  • китай-
  • път шуай-
  • чжан гаоли

Тя дори твърди, че съпругата на въпросния е била съучастник в престъплението

Снимка: Shutterstock

Китайската тенисистка Пън Шуай отправи обвинение в изнасилване срещу бившия вицепремиер в страната ѝ Чжан Гаоли, научихме от France Press.

35-годишната Пън разказва в социалната мрежа Veybo за събитията от 2011 г., когато Гаоли се опитал да я съблазни, докато е била поканена в дома му в Тянцзин. Тя споделя, че първоначално отблъснала мераците на политика, но той ставал все по-настоятелен, докато накрая не упражнил сила срещу нея. Съпругата му също била замесена в инцидента, като пазела пред вратата, докато мъжът ѝ изнасилвал младата тогава тенис надежда.

Много ме беше страх. Онзи следобед първо отказах. Не спирах да плача. После се предадох и правихме секс“, пише тенисистката в профила си.

Тя споделя още, че се видяла принудена в последствие да стане любовница на Гаоли, но отношенията им официално приключват преди седмица, което става и повод за обвинението.

Китайската социална мрежа е следена зорко от органите на реда и публикацията е изтрита скоро след появата ѝ, но редица медии са успели да стигнат до написаното преди това.

Чжан Гаоли е на 75 години в момента, а до 2018 г. е член на Политбюро на Китайската комунистическа партия, което го превръща в една от най-овластените личности в страната.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини