Отидете към основна версия

3 148 3

Стефанос Циципас определи следващата „Голяма тройка“ в тениса

  • стефанос циципас-
  • рафаел надал-
  • роджър федерер-
  • новак джокович-
  • данийл медведев-
  • александър зверев

Първата ракета на Гърция се надява, че ще бъде част от престижната група

Снимка: БГНЕС

„Голямата тройка“ в тениса от години насам е съставена от Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, като едно цяло поколение младоци не намери начин, за да ги детронира. Но времето не прощава на никого и едва ли сме далеч от момента, в който други ще заемат тяхното място. Един от кандидатите за мястото - Стефанос Циципас, прояви нескрито самочувствие и заяви, че вече знае кои ще са тези смелчаци.

В момента има само един голям играч и това е Новак Джокович. Той е най-добрият в света. Но Данийл Медведев, Александър Зверев и аз сме след него. Ние можем да станем следващата „Голяма тройка“. Наистина вярвам в това“, каза Циципас пред германското издание Bild.

В момента именно те тримата са веднага зад Джокович в ранглистата на ATP, а фактът, че са на възраст между 23-25 години ги превръща в хората с най-голям потенциал.

Федерер е на 40 години и през сезона взема все по-рядко участие в различните турнири. Надал продължава да страда от постоянни контузии, а и на свой ред е на 35. „Джоко“ пък навърши 34 години през лятото, макар това да не му попречи да триумфира в Париж с поредната си титла от Мастърс 1000.

Топ 10 в момента изобилства от млади и жадни за успех момчета, които тепърва ще навлизат в своя пик и няма да е никаква изненада, ако през 2022 г. някой от тях вдигне турнир от „Големия шлем“, за да постави началото на промяната.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини