Отидете към основна версия

8 696 12

„Роналдо е причината за уволнението на Солскяер“

  • оле гунар солскяер-
  • кристияно роналдо-
  • пол мърсън

Промяната в тактиката на клуба бе видима, откакто португалецът се завърна на „Олд Трафорд“

Снимка: БГНЕС

Терзанията в Манчестър Юнайтед около треньорския пост официално приключиха с уволнението на Оле Гунар Солскяер, но анализаторът за Sky Sports Пол Мърсън не е убеден, че вината е изцяло на норвежеца. Той дори посочи пристигането на Кристияно Роналдо, като основна причина за ужасната форма на „червените дяволи“.

Изпитвам съжаление към Оле Гунар Солскяер. Той имаше план за началото на сезона, след като завърши втори през миналия. От дълго време преследваше Джейдън Санчо и го получи, а след това поднови договора на Единсон Кавани с една година. Там си личеше неговата идея - Кавани да стартира повечето мачове, Санчо да бъде от едната страна, а Маркъс Рашфорд - от другата. Има и Мейсън Грийнууд, който да ги заменя. От цялата ситуация си личи, че има скорост, сила, енергия, свежест, умения и още много. Тогава тъкмо преди началото на кампанията получава Роналдо. Мисля, че тогава трябваше да изхвърли плана си през прозореца. От първия ден те не бяха по-добър отбор с Роналдо в схемата“, каза Мърсън.

Коментарът му има известна логика, защото се виждаше, че норвежецът сякаш търсеше оправдание, за да не стартира с 5-кратния носител на „Златната топка“, като често го заменяше преди края на мачовете, а дори на няколко пъти го остави резерва.

Джейдън Санчо междувременно няма головете и асистенциите, които носеше на Борусия Дортмунд до съвсем скоро, а Кавани се превърна във втори избор за атаката, въпреки убедителната си статистика и работоспособност на терена.

Всичко това доведе до конфликт с Рашфорд и загуба на форма за Грийнууд, а лошите резултати не спираха да се трупат на сметката на Оле.

Майкъл Карик сега ще се наложи да измисли нещо по-различно, докато не бъде назначен нов постоянен мениджър на „червените дяволи“. Но той едва ли би имал смелостта, за да извади Кристияно от състава.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини