Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 10:30 8 684 12

„Роналдо е причината за уволнението на Солскяер“

  • оле гунар солскяер-
  • кристияно роналдо-
  • пол мърсън

Промяната в тактиката на клуба бе видима, откакто португалецът се завърна на „Олд Трафорд“

„Роналдо е причината за уволнението на Солскяер“ - 1
Снимка: БГНЕС

Терзанията в Манчестър Юнайтед около треньорския пост официално приключиха с уволнението на Оле Гунар Солскяер, но анализаторът за Sky Sports Пол Мърсън не е убеден, че вината е изцяло на норвежеца. Той дори посочи пристигането на Кристияно Роналдо, като основна причина за ужасната форма на „червените дяволи“.

Изпитвам съжаление към Оле Гунар Солскяер. Той имаше план за началото на сезона, след като завърши втори през миналия. От дълго време преследваше Джейдън Санчо и го получи, а след това поднови договора на Единсон Кавани с една година. Там си личеше неговата идея - Кавани да стартира повечето мачове, Санчо да бъде от едната страна, а Маркъс Рашфорд - от другата. Има и Мейсън Грийнууд, който да ги заменя. От цялата ситуация си личи, че има скорост, сила, енергия, свежест, умения и още много. Тогава тъкмо преди началото на кампанията получава Роналдо. Мисля, че тогава трябваше да изхвърли плана си през прозореца. От първия ден те не бяха по-добър отбор с Роналдо в схемата“, каза Мърсън.

Коментарът му има известна логика, защото се виждаше, че норвежецът сякаш търсеше оправдание, за да не стартира с 5-кратния носител на „Златната топка“, като често го заменяше преди края на мачовете, а дори на няколко пъти го остави резерва.

Джейдън Санчо междувременно няма головете и асистенциите, които носеше на Борусия Дортмунд до съвсем скоро, а Кавани се превърна във втори избор за атаката, въпреки убедителната си статистика и работоспособност на терена.

Всичко това доведе до конфликт с Рашфорд и загуба на форма за Грийнууд, а лошите резултати не спираха да се трупат на сметката на Оле.

Майкъл Карик сега ще се наложи да измисли нещо по-различно, докато не бъде назначен нов постоянен мениджър на „червените дяволи“. Но той едва ли би имал смелостта, за да извади Кристияно от състава.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В.Г.З.

    18 4 Отговор
    Португалското "тъмно момче"
    иска всички да играят за него!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Пако

    6 10 Отговор
    НАВСЯКЪДЕ ИМА НЕРАЗБИРАЧИ КОИТО СЕ ЦАНЯТ ЗА "СПЕЦИАЛИСТИ".
    ТОЗИ НЕ СЕ ЧУВА КВИ ГЛУПОСТИ РЪСИ.
  • 3 MAN

    13 12 Отговор
    Роналдо е супер футболист,а това че на някои не е симпатичен не го прави слаб. Доказателство са и многото рекорди които държи.
  • 4 gost

    4 13 Отговор

    До коментар #1 от "В.Г.З.":

    Роналдо, за разлика от оня ситния се раздава за отбора и е лидер.

    Коментиран от #5

  • 5 Оня ситния

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "gost":

    е гений, а Роналдо е симулант консуматор. Да си припомним ли какво стана в Разград преди години и какво става на всеки мач на това португалско цигане -демонстрации, поза, симулации...?

    Коментиран от #6

  • 6 gost

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "Оня ситния":

    Гений е ако отбора играе за него (БарЦелона). Вижда се в националния какъв позьор е.

    Коментиран от #9

  • 7 Алито от София

    3 9 Отговор
    Има ли отбор в който е била Роналда и да няма конфликти, мръсна инрригантка, всички трябва да играят за него, що завижда на Меси, но срещу него да тича не може да го стигне педала
  • 8 Sven

    2 4 Отговор
    Абсолютно съм съгласен. Ронално тотално промени тактиката и схемата на Манчестър и нещата се разпаднаха. Жалко за Оле! Роналдо да си ходи
  • 9 Дали си прав

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "gost":

    -по-скоро не. Хайде си припомни пасовете и импровизациите на Меси - и консумативността на Роналдо. На терена има нужда от всякакви умения - но всякакви умения има само Меси , докато многото вложени пари в португалеца прикриват еднотипността му.
  • 10 Да си кажем истината

    3 1 Отговор
    Роналдо е невероятен футболист НО също така е невероятна пречка за отбора. Роналдо играе само за Роналдо, той предпочита да вкара 2 гола за победа с 2-1 отколкото отборът му да бие с 5-0 но той да вкара само веднъж. Проблемът идва от там че Ролналдо отнема от блясъка на другите. Когато в даден мач не вкарва все едно го няма на терена. Преди него отборът имаше тактика която да следва, ДА не най-добрата но я имаше, докато сега тактиката е подай на Роналдо.....
    Виден пример е как Бензема и Дибала почнаха да играят по-добре без Роналдо, Просто колкото и добър футболист да е твърде е егоистичен на терена, също така и надменен. Поради това отборът за който играе доста често има проблеми.

    Коментиран от #11

  • 11 Петров

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Да си кажем истината":

    Факт, е че Ювентус не постигна нищо повече с него. Не допринесе нищо за тях в ШЛ. А Манчестър направо ги закопа.След 2-3 победи с него отбора се срина тотално...

    Коментиран от #12

  • 12 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Петров":

    Е сега пък нали цъфтят, та връзват