Отидете към основна версия

2 956 14

Глобиха ТВ коментатор за хомофобско изказване към кампания на английската Висша лига (ВИДЕО)

  • хомофобия-
  • висша лига-
  • мохамед абутрика-
  • lgbtq

Праводържателят на телевизионните права реагира бързо на думите му

Снимка: БГНЕС

Английската Висша лига е известна като една от най-големите спортни организации, които водят битка с хомофобията, но изказване на един от анализаторите на шампиона по телевизия beIN Sports влезе в сериозен разрез с идеята на кампанията, научихме от Daily Mail.

Египтянинът Мохамед Абутрика си позволи да изрази притеснение от мероприятието с капитанските ленти на играчите в цветовете на дъгата, които имат за цел да подкрепят LGBTQ+ общността.

Той определи кампанията за „опасна идеология“, а в резултат си навлече гнева на редакцията в телевизията, за което ще бъде санкциониран, макар все още да не е известно как.

Приветствам играчите с мюсюлманско вероизповедание във Висшата лига, които не вземат участие в кампанията за LGBT. Това е феномен, който е против ислямската природа, тя е против и към човешката природа. Надявам се, че в близките години beIN Sports ще намери начин, за да изолира двете кампании и ще ни покаже само мачовете на живо между съдийските свирки. Наша е ролята да се противопоставим на феномена хомосексуалност, защото е опасна идеология и се превръща в гнусотия, която хората не се срамуват да показват вече. Ще се опитат да ви убедят, че хомосексуалността е човешко право. Не, не е човешко право и дори е против него“, каза бившият национал на Египет по време на живото предаване.

beIN е катарска телевизия, а изявата на Абутрика стана повод в Англия да изпитват притеснения относно организацията на предстоящото Световно първенство по футбол, което ще се състои в страната през зимата на 2022 г.

От медийната група на телевизията публикуваха официална позиция по случая, в която категорично се разграничават от думите на анализатора в студиото.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини