Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 19:15 2 941 14

Глобиха ТВ коментатор за хомофобско изказване към кампания на английската Висша лига (ВИДЕО)

  • хомофобия-
  • висша лига-
  • мохамед абутрика-
  • lgbtq

Праводържателят на телевизионните права реагира бързо на думите му

Глобиха ТВ коментатор за хомофобско изказване към кампания на английската Висша лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Английската Висша лига е известна като една от най-големите спортни организации, които водят битка с хомофобията, но изказване на един от анализаторите на шампиона по телевизия beIN Sports влезе в сериозен разрез с идеята на кампанията, научихме от Daily Mail.

Египтянинът Мохамед Абутрика си позволи да изрази притеснение от мероприятието с капитанските ленти на играчите в цветовете на дъгата, които имат за цел да подкрепят LGBTQ+ общността.

Той определи кампанията за „опасна идеология“, а в резултат си навлече гнева на редакцията в телевизията, за което ще бъде санкциониран, макар все още да не е известно как.

Приветствам играчите с мюсюлманско вероизповедание във Висшата лига, които не вземат участие в кампанията за LGBT. Това е феномен, който е против ислямската природа, тя е против и към човешката природа. Надявам се, че в близките години beIN Sports ще намери начин, за да изолира двете кампании и ще ни покаже само мачовете на живо между съдийските свирки. Наша е ролята да се противопоставим на феномена хомосексуалност, защото е опасна идеология и се превръща в гнусотия, която хората не се срамуват да показват вече. Ще се опитат да ви убедят, че хомосексуалността е човешко право. Не, не е човешко право и дори е против него“, каза бившият национал на Египет по време на живото предаване.

beIN е катарска телевизия, а изявата на Абутрика стана повод в Англия да изпитват притеснения относно организацията на предстоящото Световно първенство по футбол, което ще се състои в страната през зимата на 2022 г.

От медийната група на телевизията публикуваха официална позиция по случая, в която категорично се разграничават от думите на анализатора в студиото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нане

    33 1 Отговор
    а бе чуек кажи им пидирасти да знаеш що те наказват
  • 2 Рошко

    33 1 Отговор
    В днешно време да ксжеш истината вече си виновен, очаквам вече и ативаксърите да почнат да ни затварят и бодът, докъде още може да полудее този свят
  • 3 Коко

    33 1 Отговор
    Стига с тези епдераси, бе! Само за тях ли ще слушаме постоянно! Има ли някъде зона свободна от епдераси и елзбийки и джендъри?
  • 4 Гост

    26 1 Отговор
    Ами прав е бил човека. Ето, че само за едното споменаване и са го глобили. Опасна си е, тая работа.

    Коментиран от #6

  • 5 Анонимен

    25 2 Отговор
    На запад само на един ислямист му стиска да говори истината.
  • 6 0808

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    ... прав е.. в една мъдра книга е казано: И извеждаха мъжеложците в пустинята и ги убиваха с камъне.. тез на мъглявия остров са най-големите лицемери.. постоянно No room for rasism....
  • 7 Иван

    20 2 Отговор
    Ще бъде добре, да чуем новина и за наказани от тези среди-хомо, трети пол.... за техни изказвания. Всяко мнение трябва да се уважава, както и всеки без значение какъв е има право на лично щастие и живот. Едно е ясно, че независимо от тези или онези наклонности всички сме човеци с право на лично мнение и не трябва хетеросексуалните да се преследват и да остават без права, заради своята сексуална ориентация.
  • 8 Шогуна от Банкя

    7 2 Отговор
    Да живеят педитата ама не в България
  • 9 наблюдател

    16 0 Отговор
    човекът си го е казал, както го мисли и разбира. потресаЮщо е, че победилата "демокрация" не позволява различни мнения! но това не прави фчипитление на никого, най-малко на милите родни пси.хо.десни, тези знаменосци на... ве, знаете на какво. ;)

    Коментиран от #10

  • 10 Аналогия

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Психодесен = пишмандесен?
  • 11 Корозия

    5 0 Отговор
    За да не водят борба с разялата професионалния спорт на всички нива корупция - водят "борба" с "расизма" и "хомофобията"
  • 12 Тошо

    15 0 Отговор
    БРАВО ПИЧ,ТАКА СЕ ГОВОРИ ИСТИНАТА.
  • 13 gsgs

    13 0 Отговор
    Браво самата истина е казъл !
  • 14 дсдг

    12 0 Отговор
    Някой от розовите нпо-та е раздал минуси ,соросче виж си единственият минус и колко много плюсове има хахххахх