Отидете към основна версия

2 243 22

Спортният министър на Франция: Джокович е добре дошъл и без ваксина на Ролан Гарос

  • новак джокович-
  • australian open-
  • ролан гарос-
  • covid-19-
  • роксан марацинеану

Сърбинът се превърна в едно от лицата срещу принудителната ваксинация

Снимка: БГНЕС

Франция се превърна в първата страна, освен Сърбия, която застана категорично на страната на Новак Джокович в скандала с Австралия, където световният №1 бе задържан на летището около желанието му да играе на Australian Open без да бъде ваксиниран. Спортният министър Роксан Марацинеану реши да отправи покана към тенисиста за Ролан Гарос далеч преди началото на самия турнир.

Той няма да следва същите протоколи, както ваксинираните, но така или иначе ще получи възможност, за да се състезава, защото здравният балон ще позволи това“, каза Марацинеану пред радио FranceInfo, цитирана от Eurosport.

„Ноле“ междувременно се превърна в един от символите на антиваксърите по света, защото въпреки всичко и всички продължава да отстоява своята позиция срещу задължителната имунизация за COVID-19.

Ситуацията официално вече излезе от рамките на спорта и се превърна в тема за международно обсъждане, тъй като организаторите на Откритото първенство на Австралия на практика подведоха сърбина, като обявиха, че за него ще бъде направено изключение, а още при кацането му в Мелбърн бе задържан от граничните власти.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 37 гласа.

Свързани новини