Отидете към основна версия

611 0

Ирбис излиза за реванш в плейофа

  • хокей на лед-
  • ирбис-
  • цска

ЦСКА има крехък аванс от първия мач

Снимка: Circle Media

Шампионите от Ирбис излизат за реванш във втория мач от полуфиналния плейоф в националното първенство по хокей на лед срещу ЦСКА тази вечер в Зимния дворец на спорта в София. Срещата започва в 20:30 часа и ще се предава пряко по B1B Box.

В първия мач ЦСКА спечели с 9:7, а другият финалист вече е ясен – шампионите в редовния сезон НСА записаха две победи срещу Славия и продължават напред.

Първият мач беше тежък и оспорван, накрая много се изморихме, мислехме, че ще успеем да вкараме, но ЦСКА ни вкара. Много тежко ни се отрази наказанието от 5 минути, което получихме в края и не ни стигна времето, за да обърнем хода на мача“, заяви преди мача капитанът на Ирбис Мартин Бояджиев.

Все още нищо не е решено, вярвам, че имаме още два мача, за да се класираме за финала, защото ще спечелим втората среща с ЦСКА“, допълни Бояджиев.

Съперникът успя да ни изненада в първата третина, поведоха ни с 3 гола разлика, след това дори стана 5:1 за тях, много е трудно да се върнеш в мача при такъв резултат, но го постигнахме за 6:6, хвърлихме много усилия, за да постигнем и това също ни се отрази“, сподели още капитанът.

Една крачка по-близо сме до финала. Много е важно да спечелиш първия мач от плейофната серия и съм доволен, че го направихме. Трябва да призная, че позволихме на Ирбис да се върне в първия мач с наши грешки, чисто организационно играта ни беше толкова добра в един момент. В един момент допуснахме два бързи гола, но това се случва в хокея“, допълни треньорът на ЦСКА Кирил Ходулов.

Не мисля, че Ирбис могат да ни изненадат с нещо във втория мач. Надявам се, че не се е натрупала умора в играчите и отново ще разчитаме на скоростта и силното ни нападение. В първия мач не можах да използвам част от моите играчи и това ни се отрази. До последния момент няма да знам дали ще мога да разчитам на титулярния ни вратар Иван Стойнов“, каза още той.

Победа на ЦСКА днес ще прати тимът на Кирил Ходулов на финал на държавното първенство, а успех на Ирбис ще отложи развръзката за вторник, когато ще се играе третият мач от серията, ако двата тима имат по една победа.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини