Отидете към основна версия

1 661 4

Руски клуб съди американец

  • уникс казан-
  • джарел брантли-
  • съд

Брантли е един от чужденците, които напуснаха територията на Русия след инвазията на страната в Украйна

Джарел Брантли

УНИКС Казан е започнал правни действия срещу американския баскетболист Джарел Брантли. Руският клуб, който беше временно изваден от Евролигата заради войната в Украйна, търси $250 хиляди обезщетение заради това, че състезателят е напуснал клуба без позволение, твърди Йън Бегли от SNY.

Според източника Брантли се опитва да си уреди трансфер в Лигата за развитие, въпреки че УНИКС прави всичко възможно да възпрепятства преминаването му отвъд океана.

Брантли е един от чужденците, които напуснаха територията на Русия след инвазията на страната в Украйна. Ръководството на УНИКС излезе с изявление, че всички чуждестранни състезатели са получили позволение да напуснат страната, докато ситуацията не се успокои. Опитът на Брантли да си осигури трансфер в друг отбор явно не се е харесал особено на руския тим, който ще търси правата си в съда срещу него.

25-годишното крило подписа с УНИКС през септември, като се отчете със средно по 3.3 точки и 1.6 борби в 23-те мача на тима в Евролигата. Преди това 201-сантиметровият Брантли бе част от отбора на Юта Джаз, където изигра общо 37 двубоя в рамките на два сезона.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини