Отидете към основна версия

2 661 26

Хърватия победи България на куц крак

  • българия-
  • хърватия

„Шахматистите“ излязоха с дублиращия си отбор и дори останаха с човек по-малко в даден момент от мача

Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол записа поредно поражение, като този път отстъпи с 2:1 на Хърватска в контрола на „Едюкейшън Сити Стейдиъм“ в Доха.

Символичните домакини започнаха с цели 10 промени в сравнение с мача със Словения преди няколко дни, като почивка получиха големите звезди Ковачич, Перишич и Модрич, макар и по-късно да ги видяхме в игра от резервната скамейка.

Първата част премина основно под мисълта от двете страни, че не бива да се допуска гол, но след почивката бяха направени някои кадрови промени, които промениха изцяло облика на срещата.

Дуйе Чалета-Цар бе изгонен в 63' за втори жълт картон, което даде осезаемо предимство на „трикольорите“ и то бе материализирано 6 минути по-късно от Кирил Десподов. Той получи страхотен извеждащ пас зад гърба на защитата от Атанас Илиев, стреля през ръцете на вратаря и откри резултата, но в радостта си реши да свали тениската. Това е нарушение на правилата, което изисква жълт картон, а нападателят на Лудогорец сякаш забрави, че секунди по-рано получи първото си официално предупреждение. Той логично последва Чалета-Цар към душовете.

Лука Модрич след това влезе от резервната скамейка и получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана без проблем за капитана на световните вицешампиони.

Малко по-късно Андрей Крамарич вкара за крайното 2:1 с красив удар от дистанция, преодолявайки младия Светослав Вуцов.

В последните секунди „лъвовете“ имаха невероятен шанс да изравнят, но вместо това трима души пропиляха възможността срещу един от хърватите пред наказателното поле.

България продължава да няма успех далеч от София под ръководството на Ясен Петров, но надеждата е, че нещата ще се подобрят за Лигата на нациите.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини