Last news in Fakti

29 Март, 2022 19:15 2 655 26

Хърватия победи България на куц крак

  • българия-
  • хърватия

„Шахматистите“ излязоха с дублиращия си отбор и дори останаха с човек по-малко в даден момент от мача

Хърватия победи България на куц крак - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол записа поредно поражение, като този път отстъпи с 2:1 на Хърватска в контрола на „Едюкейшън Сити Стейдиъм“ в Доха.

Символичните домакини започнаха с цели 10 промени в сравнение с мача със Словения преди няколко дни, като почивка получиха големите звезди Ковачич, Перишич и Модрич, макар и по-късно да ги видяхме в игра от резервната скамейка.

Първата част премина основно под мисълта от двете страни, че не бива да се допуска гол, но след почивката бяха направени някои кадрови промени, които промениха изцяло облика на срещата.

Дуйе Чалета-Цар бе изгонен в 63' за втори жълт картон, което даде осезаемо предимство на „трикольорите“ и то бе материализирано 6 минути по-късно от Кирил Десподов. Той получи страхотен извеждащ пас зад гърба на защитата от Атанас Илиев, стреля през ръцете на вратаря и откри резултата, но в радостта си реши да свали тениската. Това е нарушение на правилата, което изисква жълт картон, а нападателят на Лудогорец сякаш забрави, че секунди по-рано получи първото си официално предупреждение. Той логично последва Чалета-Цар към душовете.

Лука Модрич след това влезе от резервната скамейка и получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана без проблем за капитана на световните вицешампиони.

Малко по-късно Андрей Крамарич вкара за крайното 2:1 с красив удар от дистанция, преодолявайки младия Светослав Вуцов.

В последните секунди „лъвовете“ имаха невероятен шанс да изравнят, но вместо това трима души пропиляха възможността срещу един от хърватите пред наказателното поле.

България продължава да няма успех далеч от София под ръководството на Ясен Петров, но надеждата е, че нещата ще се подобрят за Лигата на нациите.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фергюсън

    50 0 Отговор
    Царуля - маратонка никога няма да стане !!! Перуките в затвора ,и никъде другаде , им е мястото !!

    Коментиран от #3

  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    45 0 Отговор
    Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.
  • 3 ETT

    47 1 Отговор

    До коментар #1 от "фергюсън":

    Хърватия е двойно по-малка държава от България! Знаете ли защо Хърватия има футбол, а ние нямаме? Техния Футболен съюз се интересува и развива спорта там, а нашето БФС мисли само за пиене, чалга, корупция и фалшификации. На нашето БФС футбола не му е приоритет, имат си барче!

    Коментиран от #7, #9, #17

  • 4 Мда

    38 1 Отговор
    E, както казват в БФС - наздраве!

    Коментиран от #26

  • 5 Боби Михайловски

    30 1 Отговор
    Ко ви пука, Наздраве!
  • 6 Яската

    30 1 Отговор
    Наздраве! Вие мен уважжавате ли ме?
  • 7 Злоба

    2 39 Отговор

    До коментар #3 от "ETT":

    Припоците гледат мача и искат да паднем да започнат да плюят, жалки сте. Играхме добре, измислена дузпа за тях измислен червен картон на Десподов. И в крайна сметка това е контрока!!! Опомнете се каква е тази злоба във вас, дори и като играем добре.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Мда

    30 1 Отговор

    До коментар #7 от "Злоба":

    Както кажеш. Нашите си изиграха хорото, а хърватите си вкараха головете.

    Коментиран от #12

  • 9 Теко

    29 0 Отговор

    До коментар #3 от "ETT":

    Хърватия си няма БФС

    Коментиран от #11

  • 10 Тито

    30 0 Отговор

    До коментар #7 от "Злоба":

    Ти кой мач си гладал бе Злоба в Хърватския отбор играха футболисти на които даже и в хърватия не им знаят имената

    Коментиран от #13

  • 11 ЕТТ

    26 0 Отговор

    До коментар #9 от "Теко":

    Така е, но нашето БФС, занеш ли какви хотели наема, а? С безплатен кетъринг и певици на живо! И така си я карат от далечната 2005 година, откакто са на власт, а през това време ни изпревари дори и Северна Македония!

    Коментиран от #14

  • 12 Злобни сте

    2 19 Отговор

    До коментар #8 от "Мда":

    Гол от измислена дузпа. Червеният картон на Десподов абсолютно измислен за приятелска среща съблякъл си фланелката. И вторият гол не беше кой знае какво. Ние пропуснахме доста. Важна е играта а тя беше добра. Това е контрола опомнете се! Каква е тази злоба, каква е тази атака. Това са Български момчета, нямат нищо общо с БФС играят колкото могат.
  • 13 Злобари

    1 13 Отговор

    До коментар #10 от "Тито":

    Е и??? Това какво променя че играха добре? Имаха няколко резерви Хърватите никой не казва че можем да се мерим с тях. Играха добре вместо да се радвате вие ги плюете, злобари.
  • 14 Лече Италия

    17 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЕТТ":

    Добре де, тия от БФС като видят, че в една квалификация за голям форум не се получава класирането, като видят, че и за втора квалификация не се получава, трета, четвърта пета и т.н.... не се ли замислят, че рибата се вмирисва от към главата и че те не стават за тази работа?
    За последно се класирахме 2004 година, а те управляват от 2005-та! Напълно провалено БФС. Предизвестен шампионат, трагичен Национален отбор, скандални съдий, скандали, конфликт на интереси с хотели... и т.н.
    Защо още стоят в БФС тези провалени ръководители?
  • 15 ГЕРЕН

    10 1 Отговор
    ДЕСПОДЧЕ, ТОВА НЕ Е КАБАКОВ. ЛИГЛЬО СИ. И СЕ ИМАШ НА ГОЛЕМ
    НО СИ ЗЕРО. ЗАРАДИ ТЕБ ИЗГУБИХМЕ СРЕЩАТА. А БЕШЕ НУЖНА ЗА САМОЧУВСТВИЕ.И ПРЕДИ ТЕБЕ ИМАШЕ В БЛИЗКОТО МИНАЛО ТАКИВА мърди.

    Коментиран от #16

  • 16 Контрола

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРЕН":

    Хора това е контрола. Даже недоумявам защо не пуснаха нов играч. Нека да се забавляват момчетата, да играят с желание и победоите ще дойдат.
  • 17 Ггтжг

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "ETT":

    Къде видя да са по-добри хърватите? Днес бяха трагедия

    Коментиран от #19

  • 18 Ха,ха,ха

    9 0 Отговор
    "Лъвовете " ни пак паднали! Каквото ръководството на БФС такъв и отбора ни- нефелни. Кой с изкуствена коса ,кой с изкуствени крака резултата е налице . Позор след позор . Важното е ,че се харесваме и сме несменяеми.
    Предлагам да закрием
    българския футбол,без това го няма никакъв, само срамове берем. Чудя се Б.Михайлов не се ли срамува? Дебелоок човек,дебил. Няма ли да изтрезнее и да разбере ,че е вреден за футбола и да се махне от този пост.
    .

    Коментиран от #20

  • 19 България

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ггтжг":

    Ти явно не си Българин а Хърватин? Момчетата играха много добре, имаше пропуски, но това е положението.

    Коментиран от #25

  • 20 Злобар

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "Ха,ха,ха":

    А ти не се ли срамуваш от себе си да напишеш тази гнусотия? Самият факт че си написал ПАДНАЛИ показва че не си гледал мача, но умираш от кеф че сме паднали. Бербатов ви превърна в едни злобни същества от ушите ви дори извира злобата.
  • 21 Иван

    8 0 Отговор
    Хърватите ни бият на футбол. В науките имат Тесла, а ние дори Брадва нямаме. Тъпо.

    Коментиран от #22

  • 22 Логика

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Иван":

    По тая логика ние имаме Джон Атанасов. Тесла само минал покрай Хърватия. Иначе в монента са по напред на национален футбол, но не и клубен.

    Коментиран от #23

  • 23 Иван

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Логика":

    Джон Атанасов е американец. Родителите на баща му са ИЗБЯГАЛИ от България. Тесла е сърбин, роден в Хърватия.

    Коментиран от #24

  • 24 Само роден

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Роден и после? да не говорим, че когато е роден Хърватия е нямало. Но той дори не е живял на тази територия а е имигрирал като малък.
  • 25 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "България":

    Друг мач си гледал! Или си на хранилка в БФС? Или работиш за на Гела проекта? Третия отбор на Хърватия (като държава са много по малки от България) 70 на 30 владеене на топката. 20 на 4 удара за Хърватия.
  • 26 забрави

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мда":

    кючека с нови стъпки...Змарида.....