Отидете към основна версия

1 086 2

Селекционерът на младежите за мъжкия ни тим: Отборът ни е слаб

  • мартин стоев-
  • алекс николов

Той вижда един постоянен регрес от Олимпийски игри в Лондон насам

Снимка: БГНЕС

Мъжкият национален отбор по волейбол получи тежка критика от селекционера на младежите - Мартин Стоев. Той го определи като „слаб“, коментирайки амбициите и шансовете на своята формация за предстоящите турнири.

Той коментира пред „Тема Спорт“ повиквателната на Алекс Николов, който в момента жъне успехи в САЩ и така си гарантира място в младежката ни формация, а и попадна в разширения състав за „А“ отбора.

Знам, че е извикан в разширения състав за Лигата на нациите. Но дори да бъде ползван пълноценно там, след това ще се присъедини към нас за Международния олимпийски фестивал в Банска Бистрица. След това за европейското първенство за младежи датите не съвпадат със световното за мъже, но бих предпочел той да се готви с нас по простата причина, че ние реално можем да изпълним целта. Колкото до мъжкия отбор – малко се съмнявам, защото отборът е слаб“, каза Стоев.

Младият Алекс е син на легендата Владо Николов, а по всичко личи, че той наистина е тръгнал по стъпките на баща си.

Фактите са това – след Олимпиадата в Лондон отборът всяка година отива надолу. Това са фактите. Какви са причините – не са една или две. Това, което ми идва наум е, че не се интегрираха към опитния отбор по-млади състезатели, които да се слеят с тях и да придобият самочувствие и увереност. И в един момент се явихме на Лигата на нациите с много дебютанти, което не е добре. Получи се и негативен резултат. Две години преди това стигаме до една победа, мачове за оцеляване, не е добре“, каза още по темата с мъжкия тим Стоев.

Бъдещето обаче не изглежда толкова мрачно в очите на селекционера. Той смята, че в момента има няколко момчета, родени през 2001/2002, които „ще бъдат гръбнакът на мъжкия национален отбор“.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини