Отидете към основна версия

1 879 4

Нов протест срещу БФС блокира пътя между Велинград и София

  • бфс-
  • протест-
  • велинград-
  • балкан варвара-
  • зенит ветрен дол

Местните клубове се обединиха срещу ръководството на федерацията

Снимка: БГНЕС

Аматьорските клубове на Балкан Варвара и Зенит Ветрен дол организираха сериозен протест срещу БФС на пътя между Велинград и София, като дори блокираха движението за 30 минути с жива верига и транспаранти, научихме от „Марица“.

Двата отбора бяха сред изключените от структурите на федерацията, след като публично подкрепиха Димитър Бербатов в амбициите му да стане президент на българския футбол.

Поддръжници на Балкан заявиха, че клубът има особено значение за местния културен живот, тъй като десетки семейства са лично засегнати с оглед факта, че там играят основно местни футболисти, изградени от деца.

Блокадата на пътя предизвика и оформянето на дълга колона от автомобили, но нямаме информация някой да е реагирал срещу проявата. Дори мнозинството са изразили подкрепа към действията на местните спортни деятели.

Припомняме, че в Софийски градски съд все още се бави разглеждането по същество на делото срещу изборния конгрес на БФС от 12 октомври 2021 г., когато Борислав Михайлов се самопровъзгласи за преизбран, след като година и половина бе в оставка. Тогава и към ФАКТИ постъпиха редица сигнали за манипулации и изнудване на малки футболни клубове, за да гласуват за него вместо да отстояват предпочитанието си към Димитър Бербатов.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини