Last news in Fakti

1 Май, 2022 20:39 1 868 4

Нов протест срещу БФС блокира пътя между Велинград и София

  • бфс-
  • протест-
  • велинград-
  • балкан варвара-
  • зенит ветрен дол

Местните клубове се обединиха срещу ръководството на федерацията

Нов протест срещу БФС блокира пътя между Велинград и София - 1
Снимка: БГНЕС

Аматьорските клубове на Балкан Варвара и Зенит Ветрен дол организираха сериозен протест срещу БФС на пътя между Велинград и София, като дори блокираха движението за 30 минути с жива верига и транспаранти, научихме от „Марица“.

Двата отбора бяха сред изключените от структурите на федерацията, след като публично подкрепиха Димитър Бербатов в амбициите му да стане президент на българския футбол.

Поддръжници на Балкан заявиха, че клубът има особено значение за местния културен живот, тъй като десетки семейства са лично засегнати с оглед факта, че там играят основно местни футболисти, изградени от деца.

Блокадата на пътя предизвика и оформянето на дълга колона от автомобили, но нямаме информация някой да е реагирал срещу проявата. Дори мнозинството са изразили подкрепа към действията на местните спортни деятели.

Припомняме, че в Софийски градски съд все още се бави разглеждането по същество на делото срещу изборния конгрес на БФС от 12 октомври 2021 г., когато Борислав Михайлов се самопровъзгласи за преизбран, след като година и половина бе в оставка. Тогава и към ФАКТИ постъпиха редица сигнали за манипулации и изнудване на малки футболни клубове, за да гласуват за него вместо да отстояват предпочитанието си към Димитър Бербатов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варвара

    5 9 Отговор
    Пак Георги Градев и смешният му клуб Балкан Варвара правят мизерии. Този човек изгуби всякакво достойнство и човешки облик. Бербатов се излага с тоя смешник в екипа си.
  • 2 кУмУнист

    3 8 Отговор
    Ей сега пристигат кюстендилците с баките прома и ще ви научат и вас как се става ямакаши. Пределно на ясно бяхте какво ще ви се случи с врътките на бербатов и литекс а сега тях ги няма, а вие страдате.
  • 3 Тоалетна хартия

    4 6 Отговор
    На такива, трябва да им се забрани да гласуват, както и на всички без средно образование!!!! Ритни къунчовци...
  • 4 Реалист

    6 0 Отговор
    Кирооо, до кога бе, до кога няма да ти пука за българския футбол?! ББ поне изгони Перуката като мръсно коте, а ти какво направи за спорта?! Само за пари мислите...Радо Гела дето си го сложил е най-големият бок лук!