Отидете към основна версия

2 717 6

Кое лиши Ливърпул от мечтания квадрупъл?

  • ливърпул-
  • юрген клоп

„Мърсисайдци“ изиграха всички възможни мачове през сезона, но останаха само с двете национални купи

Снимка: БГНЕС

Ливърпул е един от най-добрите отбори в света в момента и в това няма никакъв спор. Историята обаче помни победителите, а тази година клубът отстъпи двата най-важни трофея на Манчестър Сити и Реал Мадрид. Какво не стигна на „мърсисайдци“ за мечтания квадрупъл? Ще се опитаме да си отговорим на този въпрос в следващите редове.

Тимът изигра всички възможни мачове този сезон - 63. 38 от тях бяха във Висшата лига, 13 в Шампионската лига и по 6 в двете национални купи. Общо бяха допуснати само 4 загуби, а головата разлика на тима е 147:48. Това е статистика, срещу която трудно може да се говори, но фактите ни принуждават да го направим.

Нека първо проверим какво се случи в английския шампионат. Там сезонът започна малко мудно. Бе записано равенство срещу Челси на „Анфийлд Роуд“ (1:1), равенство с Брентфорд навън (3:3) и още една подялба на точки срещу Манчестър Сити у дома (2:2). След това дойдоха и гръмките победи с по 0:5 над Уотфорд и Манчестър Юнайтед, като втората сякаш накара всички да смятат, че това ще е специална година за Ливърпул. И тъкмо тогава Брайтън открадна точка на „Анфийлд“ (2:2), а Уест Хям Юнайтед нанесе първото поражение за сезона на тима на Юрген Клоп (3:2). После дойде и традиционно трудния декември, когато Тотнъм и Челси отново отмъкнаха по 1 точка, а Лестър Сити дори взе 3 у дома (1:0). Там някъде Клоп си върна Садио Мане и Мохамед Салах, които бяха с националните си отбори за Купата на африканските нации и дойде една серия от 10 поредни победи, в които бе стопена разликата с „гражданите“. И пак точно те ѝ сложиха край с 2:2 на „Етихат“. Всичко отново си дойде на мястото след поредния разгром с 4:0 над Ман Юнайтед, но Тотнъм провали плановете на „червените“ с още едно равенство (1:1).

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.

Свързани новини