Отидете към основна версия

899 3

Оперираха известен хокеист

  • хокей-
  • лакът-
  • операция

Брюинс Патрис Бержерон ще се възстановява 10-12 седмици от операция на лакътя

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нападателят на Бостън Брюинс Патрис Бержерон претърпя операция на левия лакът заради проблеми със сухожилието, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига. 36-годишният Бержерон ще се възстановява 10-12 седмици и се очаква да бъде готов за игра към края на август. Все още обаче не е ясно дали капитанът на Бостън е готов да се завърне в тима за 19-ия си пореден сезон.

В неделя Бержерон получи за пети път трофея "Селке", който се дава на най-добре играещия в защита нападател. При получаването на наградата той заяви, че все още не е взел решение за бъдещето си.

Капитанът на "мечоците" става свободен агент на 13 юли.

През изминалия сезон Бержерон регистрира 25 гола и 40 асистенции в 73 мача от редовния сезон и три гола и четири асистенции в седем мача в плейофите за купа "Стенли".

В кариерата си Патрис Бержерон има 400 гола и 582 асистенции в 1216 мача в редовния сезон и 49 гола и 78 асистенции в 167 мача в плейофите. През 2011 година той помогна на Бостън да спечели купа "Стенли".

В последните две седмици още четирима ключови играчи на Брюинс се подложиха на операции. Това са нападателят Брад Маршан и защитниците Чарли МакАвой, Мат Гжелчик и Майк Райли.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини