Last news in Fakti

6 Юни, 2022 21:50 888 3

Оперираха известен хокеист

  • хокей-
  • лакът-
  • операция

Брюинс Патрис Бержерон ще се възстановява 10-12 седмици от операция на лакътя

Оперираха известен хокеист - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Нападателят на Бостън Брюинс Патрис Бержерон претърпя операция на левия лакът заради проблеми със сухожилието, съобщиха от клуба от Националната хокейна лига. 36-годишният Бержерон ще се възстановява 10-12 седмици и се очаква да бъде готов за игра към края на август. Все още обаче не е ясно дали капитанът на Бостън е готов да се завърне в тима за 19-ия си пореден сезон.

В неделя Бержерон получи за пети път трофея "Селке", който се дава на най-добре играещия в защита нападател. При получаването на наградата той заяви, че все още не е взел решение за бъдещето си.

Капитанът на "мечоците" става свободен агент на 13 юли.

През изминалия сезон Бержерон регистрира 25 гола и 40 асистенции в 73 мача от редовния сезон и три гола и четири асистенции в седем мача в плейофите за купа "Стенли".

В кариерата си Патрис Бержерон има 400 гола и 582 асистенции в 1216 мача в редовния сезон и 49 гола и 78 асистенции в 167 мача в плейофите. През 2011 година той помогна на Бостън да спечели купа "Стенли".

В последните две седмици още четирима ключови играчи на Брюинс се подложиха на операции. Това са нападателят Брад Маршан и защитниците Чарли МакАвой, Мат Гжелчик и Майк Райли.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грамотна

    5 0 Отговор
    ХокеЙст?!?!!!!!! Майко мила!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 3466

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грамотна":

    Нали? И на мен това ми направи впечатение. Това "Й" за нищо го нямат и го слагат наляво и надясно не където трябва
  • 3 Какво е хокей???

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грамотна":

    Не виждаш ли, че просто им е показана статията. Посолството на ФАЩ казва: Копирай този текст и го публикувай. На ти 100лв.
    ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!! Защо не сме чели новина свързана с Бадмингтон или пък да ни запознаят с здравословното състояние, на някой спортист по Сават??? Скоро ще ги принудят, вместо футбол, в заглавията да четем Американското "сокер" Смешна нация, управлява стадо от смешни журналя по елементарен начин!!!
    Какво стана с леката атлетика? Бяхме незабравими!