Отидете към основна версия

1 126 6

Холандец пречупи „Гришо“ с тайбрек в Лондон

  • григор димитров-
  • ботик ван де зандсхулп

Българинът продължава да трупа негативи в продълженията на своите сетове

Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите от престижния турнир на трева в Лондон срещу холандеца Ботик ван де Зандсхулп с 2:0 сета.

Двамата играха точка за точка до средата на първия сет, а при 2:3 нидерландецът изгуби подаването си, за да видим след това най-интригуващия гейм в мача. Двамата имаха нужда от 19 точки, за да видим как Зандсхулп връща пробива за 3:4. Доста оспорван бе и гейма за 5:6, който отиде в полза на „Гришо“, тъй като той трябваше да спасява брейкпойн. В тайбрека първи мигна хасковлията при 4:4 и макар след това да върна минипробива отново се стигна до загуба на точката при негов сервис. Сетът бе затворен след 7:6(7) и цели 67 минути игра.

Психологическото предимство след това бе изцяло на страната на Ботик, като той проби рано и след това спечели всичките си подавания, допускайки само една точка за съперника.

Григор Димитров отпадна, след като в първия кръг победи фаворита Камерън Нори, а сега Ботик ван де Зандсхулп ще мери сили на 1/4-финалите с Алехандро Давидович Фокина. Испанецът изненада Алекс Де Минор с обрат по-рано през деня.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини