Отидете към основна версия

7 858 11

Майк Тайсън: Усик е елитен боксьор-аматьор и точно това създава проблеми на Джошуа

  • олександър усик-
  • антъни джошуа-
  • майк тайсън-
  • бокс

„Железния Майк“ има съвет за „Ей Джей“ в реванша му след няколко седмици

Снимка: БГНЕС

Майк Тайсън направи любопитен коментар преди реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа, описвайки силните страни на украинеца и давайки съвет за успех на британеца.

Усик е много труден за удряне. Той е елитен боксьор-аматьор, а точно този тип боксьори противодействат на типове като Джошуа, защото се движат прекалено много, правят отклони и други подобни неща“, каза „Железния Майк“ в подкаста на Джо Роугън, цитиран от Ring News 24.

Любопитното е, че и двамата бойци са олимпийски шампиони, но в различни дисциплини. Усик едва преди няколко години реши да качи килограми, за да се състезава с най-тежките, докато Джошуа спря да тренира като бодибилдър и свали мускулна маса.

Той е способен на много и затова не е загубена душа, може да се учи много, прави го в момента и затова Джошуа е толкова опасен, защото продължава да се учи. Не бива просто да отстъпва, а крошетата му трябва да са постоянни, за да направят разликата“, каза още Тайсън.

„Ей Джей“ се славеше като един от бойците с най-тежък удар в бокса, но от мача му с Владимир Кличко насам все по-рядко виждаме проявите му на груба сила. От една страна е добре, че се развива, като боксьор, но от друга губи това, което го превърна в толкова велик шампион.

Вторият двубой между двамата е на 20 август в Саудитска Арабия. Очакванията са за едно истинско зрелище.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.

Свързани новини