Отидете към основна версия

1 990 5

Пътят на изкуплението за Манчестър Юнайтед продължи с успех и над непобедения Арсенал

  • манчестър юнайтед-
  • арсенал

„Червените дяволи“ спипаха „артилеристите“ на контраатака

Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед триумфира с 3:1 в едно от класическите дербита на английския футбол срещу непобедения до днес Арсенал.

Отличният контраатакуващ стил на „червените дяволи“ даде резултат, като два от трите гола паднаха след страхотни бързи действия на домакините.

Мачът обаче започна с поредно изключително спорно решение на съдийската бригада, защото попадение на Габриел Мартинели бе отменен заради нарушение на Мартин Йодегор срещу Кристиян Ериксен. Датчанинът се строполи на земята след докосване от норвежеца в единоборство, което се случва почти в хода на целия мач. На ВАР му костваше много време, за да убеди главния съдия Пол Тиърни, че има нарушение, което още веднъж повдига много сериозно темата - защо комуникацията между съдиите не е публична, за да може всички зрители да са наясно какво точно се отсъжда и защо.

Първият гол все пак падна в 35', когато Антони вкара дебютното си попадение за Юнайтед. Бразилецът се възползва от страхотно подаване на Маркъс Рашфорд зад гърба на бранителите и нямаше проблем, за да преодолее Аарън Рамсдейл.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини